15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSerbia pleacă acasă

Serbia pleacă acasă

Serbia a produs cea mai mare surpriză a ediţiei din acest an a Campionatelor Europene de baschet, din Spania, fiind eliminată prematur din competiţie, cu trei înfrângeri din tot atâtea partide. Plavii au cedat şi ultimul meci din grupa A, fiind întrecuţi miercuri seară de naţionala Israelului, scor 87-83.
Cu Yaniv Green în formă maximă, autor a 26 de puncte şi 12 recuperări, Israelul s-a calificat surprinzător în faza a doua a grupelor, deşi a fost ultima echipă calificată la turneul final. De cealaltă parte, sârbii sunt în stare de şoc după eliminarea din competiţie, antrenorul Zoran Slavnic asumându-şi întreaga responsabilitate pentru contraperformanţa din Spania. „Este greşeala mea. Eu am pregătit echipa, aşa că nu pot să-i acuz de nimic pe jucători“, a declarat Slavnic, după cea mai slabă evoluţie a Serbiei la un turneu final după destrămarea Iugoslaviei. Din 1947 Serbia (pe atunci Iugoslavia – n.r.) nu s-a mai clasat mai jos de locul 13 la o competiţie oficială. În celălalt meci al grupei A, Rusia a învins Grecia cu 61-53, calificându-se în faza a doua a competiţiei de pe primul loc.
În grupa B, echipa gazdă, Spania, a  fost învinsă, in extremis, de Croaţia, scor 85-84. A treia echipă calificată în faza a doua a grupelor este Portugalia, care a învins Letonia cu 77-67.
În Grupa C, deja calificate în faza următoare a turneului, Lituania  şi Germania au făcut spectacol, balticii impunându-se în final cu 84-80. Alături de cele două a mai obţinut calificarea Turcia, care a învins în meci direct echipa Cehiei, cu 80-72.
Slovenia a terminat neînvinsă grupa D, depăşind în a treia partidă Franţa, cu 67-66. În meciul suferinţei, a cărui miză era rămânerea în competiţie, Italia a învins Polonia cu 79-70. Cele 12 echipe calificate vor fi împărţite în două serii a câte şase echipe, primele patru din fiecare urmând să dispute sferturile de finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS