15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona, egală cu Santander

Barcelona, egală cu Santander

Cu toate că are o linie ofensivă formată din jucători cotaţi la zeci de milioane de euro fiecare, Barcelona nu a reuşit să înscrie nici un gol la Santander.

Atacul atomic al Barcelonei, format din Ronaldinho, Eto’o şi Messi, a fost anihilat, duminică seară, de formaţia Racing Santander, care a remizat pe teren propriu cu mult mai titrata FC Barcelona, în prima etapă a campionatului Spaniei, scor 0-0. Catalanii nu au reuşit să înscrie nici când au avut superioritate numerică, începând din minutul 67, când polonezul Smolarek de la gazde a primit roşu. Antrenorul olandez al Barcelonei, Frank Rijkaard, l-a ţinut pe banca de rezerve pe Thierry Henry, adus în această vară de la Arsenal Londra, atacantul francez luându-i locul lui Messi în repriza a doua.
Racing a început în forţă meciul şi l-a pus la grea încercare pe portarul Valdes, prin Serrano şi Duscher. A urmat bara lui Colsa. Barcelona a replicat prin Oleguer, care a fost mai activ în ofensivă decât în apărare. În repriza a doua, Ronaldinho a crescut mai mult în joc, începând să se remarce, iar Xavi, servit de brazilian, a fost aproape de gol. În ultimul sfert de oră al partidei, Henry şi alt nou-intrat, portughezul Deco, au încercat vigilenţa portarului gazdelor, dar fără nici un rezultat.
Valencia, una dintre echipele care doreşte să câştige titlul în acest sezon, a avut un debut şi mai nereuşit, fiind învinsă pe teren propriu, clar, de Villarreal, cu scorul de 3-0. Danezul Jon Dahl Tomasson a deschis scorul în minutul 16, iar Valencia l-a pierdut până la pauză pe David Villa, eliminat pentru două „galbene“. În minutul 60, oaspeţii şi-au mărit avantajul, Giuseppe Rossi transformând un penalti acordat pentru un fault comis de Carlos Marchena asupra lui Matias Fernandes. În minutul 61, Joaquin de la gazde a fost şi el eliminat, iar Villarreal a mai punctat o dată prin Santi Cazorla (’75).
Tot cu 3-0 a pierdut pe teren propriu şi Deportivo la Coruna, în faţa echipei Almeria, proaspăt promovată în acest sezon, golurile oaspeţilor fiind marcate de Alvaro Negredo, Fernando Soriano şi Albert Crusat.
Altă echipă care a ajuns în primul eşalon în acest an, Real Valladolid, s-a impus cu 1-0 pe terenul finalistei Cupei UEFA din acest an, Espanyol Barcelona. Pentru oaspeţi a marcat Joseba Llorente.
Echipa la care este legitimat mijlocaşul român Laurenţiu Roşu, Recreativo Huelva, a remizat pe teren propriu cu Betis Sevilla, scor 1-1. Pongolle a punctat pentru gazde în minutul 25, iar Ilic a egalat în minutul 39. Roşu nu a jucat la gazde.

Primera Division, etapa I

Rezultate: Athletic Bilbao – Osasuna 0-0, La Coruna – Almeria 0-3, Espanyol – Valladolid 0-1, Mallorca – Levante 3-0, Murcia – Zaragoza 2-1, Racing Santander – Barcelona 0-0, Real Madrid – Atletico Madrid 2-1, Recreativo – Betis Sevilla 1-1, FC Sevilla – Getafe 4-1, Valencia – Villarreal 0-3.
Etapa viitoare: Almeria – Valencia; Atletico Madrid – Mallorca; Barcelona – Athletic Bilbao; Betis Sevilla-Espanyol; Getafe – Recreativo; Levante – Murcia; Osasuna – FC Sevillia; Zaragoza – Racing Santander; Valladolid – La Coruna; Villarreal – Real Madrid

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU