15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOrientarea aduce medalii pe bandă rulantă

Orientarea aduce medalii pe bandă rulantă

Elevii lui Emilian Minoiu au obţinut cele mai multe medalii pentru clubul din Bănie, la competiţii interne şi internaţionale.

Pe vremuri, Clubul Sportiv Universitatea Craiova se afla în top la sporturi de echipă. Handbaliştii, voleibaliştii şi baschetbaliştii olteni se luptau de la egal la egal cu marile echipe pentru supremaţie. Acum, în 2007, CS Universitatea Craiova punctează mai mult în clasament prin sporturile individuale. Dacă la baschet, handbal şi volei, craiovenii sunt doar în divizia secundă, secţiile de orientare, scrimă şi atletism reuşesc să aducă cele mai multe puncte pentru clubul care aparţine Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Pavel Badea, cel care deţine de un an funcţia de director al CS Universitatea, a făcut o radiografie a activităţii celor nouă secţii. Fostul fotbalist a spus că, de departe, secţia de orientare a obţinut cele mai bune rezultate. Cei aproximativ 15 sportivi pregătiţi de Emilian Minoiu se află mai tot timpul la concursuri şi aproape niciodată nu revin acasă fără medalii. În urmă cu puţin timp, Minoiu a explicat de ce în Craiova nu se organizează concursuri de orientare: „Suntem şi aşa prea buni, iar adversarii invocă faptul că am avea avantajul terenului propriu şi astfel am „omorî“ concursul. Parcă nu ar avea nici un farmec dacă am lua noi totul“.
Pentru performanţele lor, sportivii de la secţia de orientare au scos din vistieria clubului mulţi bani, Pavel Badea premiind cu mare plăcere rezultatele remarcabile. „Orientarea ne aduce peste jumătate din punctajul obţinut de clubul nostru de-a lungul unui an. De aceea, sportivilor de acolo trebuie să le asigurăm toate condiţiile, pentru că merită“.
De altfel, sportivii pregătiţi de Emilian Minoiu participă la cele mai multe concursuri internaţionale dintre toate secţiile din cadrul CS Universitatea. Ei sunt urmaţi de scrimeri şi atleţi, care au şi ei câteva concursuri în afara ţării. Scrima şi atletismul urmează şi în clasamentul medaliilor. Un regres în ultimii ani l-a avut secţia de tenis de masă. „Nici anul acesta nu s-a reuşit promovarea în Superligă. Asta este. Nu ne permitem să păstrăm sportivii valoroşi, pentru că ei au oferte de nerefuzat, mai ales de la cluburi din Italia şi Franţa“, a spus cu regret Badea.

Echipele de volei, handbal şi baschet punctează puţin

Marele of îl reprezintă baschetul, handbalul şi voleiul, sporturi care în urmă cu ani buni umpleau până la refuz Sala Polivalentă. Acum, Sala Sporturilor, unde craiovenii îşi dispută meciurile de pe teren propriu, este mai mereu goală la meciurile echipelor CSU. „În sezonul trecut, cel mai bun rezultat l-a obţinut echipa masculină de baschet, antrenată de Marius Toma. Băieţii au ajuns la turneul final al Diviziei B şi au fost foarte aproape de promovare. Un lucru extraordinar, având în vedere că aveam un buget mic faţă de adversari. Fetele de la volei nu şi-au îndeplinit obiectivul, deşi li se creaseră toate condiţiile, iar echipa de handbal masculin era în formare“, a adăugat directorul CSU Craiova. Având în vedere că echipele craiovene evoluează în eşalonul secund, ele obţin puncte foarte puţine în clasamentul ministerului, punctaj de care depinde bugetul pe care îl va primi clubul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS