15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul obstacol pentru Steaua

Ultimul obstacol pentru Steaua

Liga Campionilor


Standard Liege – Steaua


Stadion „Maurice Dufrasne“, astazi, ora 21.30 (TVR 1).


Formatii probabile:


Standard: Renard – Costa, Deflandre, Matias, Sarr – Dembele, Geraerts, Jovanovic – Defour, Rapaic – Kovalenko. Antrenor: Johan Boskamp.


Steaua: Carlos – Nesu, Goian, Ghionea, P. Marin – Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina – Dica, V. Badea. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Va arbitra: Valentin Ivanov (Rusia).


Finantatorul gruparii din Ghencea sustine ca se gândeste deja la marile meciuri din grupele Champions League, desi echipa pe care o conduce nu a trecut inca de Standard.


In cadrul primei manse a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, Steaua Bucuresti, campioana României, va juca in aceasta seara, pe arena „Maurice Dufrasne“, cu vicecampioana Belgiei, Standard Liege. Steaua a ajuns in aceasta faza a celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi dupa ce a trecut in turul al doilea preliminar de formatia slovena ND Gorica, cu scorul general de 5-0 (2-0 in deplasare, 3-0 pe teren propriu). In schimb, Standard a intrat in competitie direct in turul al treilea preliminar.


Olaroiu are probleme de efectiv


Campioana României, Steaua Bucuresti, a plecat ieri-dimineata spre Liege, cu o cursa charter. In lotul deplasat de Olaroiu spre Belgia sunt si Carlos, Cristocea si Gigel Coman. Ultimul s-a accidentat in meciul cu Rapid din Supercupa si nu a evoluat nici o secunda in cupele europene pentru Steaua. Carlos a suferit o entorsa la glezna inaintea returului cu Gorica, iar Cristocea poate fi recuperat pâna la ora meciului cu Standard.


La capitolul accidentati figureaza Mirel Radoi si Victoras Iacob. Capitanul Stelei se afla intr-un program de recuperare dupa operatia suferita la genunchi la o clinica din Bologna, in timp ce Iacob urmeaza sa fie operat.


Daca ar fi sa-i dam crezare finantatorului gruparii din Ghencea, Gigi Becali, Steaua nu va avea probleme cu formatia belgiana. „Steaua e mult peste Standard Liege. Avem o experienta mult mai mare decât pâna acum. Oricum, nu e o mare performanta sa elimini Gorica si Standard Liege si sa te califici in grupe. Eu vreau sa ma bat cu echipele mari ale Europei“, a spus Becali.


Boskamp lucreaza la moralul jucatorilor


Standard Liege a inceput catastrofal campionatul. Vinerea trecuta, in etapa a doua, belgienii au pierdut pe propriul teren, cu 2-1, in fata lui Charleroi. Standard a pierdut si in prima etapa, cu acelasi scor, la Lokeren. La meciul cu Charleroi, belgienii au fost spionati din tribune de antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, si de managerul general Mihai Stoica.


In ciuda debutului slab de campionat, Standard are un lot valoros, printre vedetele echipei belgiene numarându-se Sergio Conceicao (fost fotbalist la Lazio si Inter Milano) si Milan Rapajic (Perugia si Fenerbahce). De asemenea, saptamâna trecuta, atacantul portughez Ricardo Sa Pinto a semnat un contract valabil pe un an cu Standard Liege. Sa Pinto are 33 de ani si a fost selectionat de 45 de ori in reprezentativa Portugaliei.


In privinta adversarei de astazi, tehnicianul formatiei belgiene, Johan Boskamp, a avut numai cuvinte de lauda.


„Steaua este o echipa foarte frumoasa, la nivelul echipelor de top din Belgia, care formeaza un bloc si joaca un fotbal modern. In momentul in care pierde mingea, Steaua recupereaza foarte repede. In atac, dezvolta o viteza mare in jumatatea adversa de teren“, a opinat Boskamp.


Antrenorul lui Standard este constient de faptul ca echipa sa va intâlni un adversar de valoare. „Miercuri (astazi – n.r.) va trebui sa jucam foarte bine pentru a depasi obstacolul român. Trecem printr-o pasa proasta in campionat si munca in plan mental cu jucatorii va fi esentiala“, a spus Boskamp.


Liga Campionilor, turul al treilea preliminar


Programul partidelor care se vor disputa astazi in prima mansa a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor: Standard Liege (Belgia) – Steaua Bucuresti (România), Sahtior Donetk (Ucraina) – Legia Varsovia (Polonia), ŢSKA Moscova (Rusia) – Ruzomberok (Slovacia), AC Milan (Italia) – Steaua Rosie Belgrad (Serbia-Muntenegru), Galatasaray (Turcia) – Mlada Boleslav (Cehia), Liverpool (Anglia) – Maccabi Haifa (Israel), Lille (Franta) – Rabotnicki (Macedonia), Dinamo Kiev (Ucraina) – Fenerbahce Istanbul (Turcia), Spartak Moscova (Rusia) – Slovan Liberec (Cehia), Levski Sofia (Bulgaria) – Chievo Verona (Italia), Heart of Midlothian (Scotia) – AEK Atena (Grecia), FC Copenhaga (Danemarca) – Ajax Amsterdam (Olanda), SV Hamburg (Germania) – Osasuna (Spania), SV Salzburg (Austria) – FC Valencia (Spania). Meciurile Dinamo Zagreb (Croatia) – Arsenal Londra (Anglia) si Austria Viena (Austria) – Benfica Lisabona (Portugalia) s-au jucat aseara, dupa inchiderea editiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS