14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNemtii au si puncte slabe

Nemtii au si puncte slabe

Vineri seara, Germania a câstigat meciul de deschidere a Campionatului Mondial, Costa Rica inclinându-se cu 4-2 in fata elevilor lui Jürgen Klinsmann. Cu toate ca a obtinut ceea ce si-a propus, adica victoria, selectionerul german nu este multumit pe deplin de jocul echipei.

Dupa o ceremonie de deschidere mai mult decât reusita la München, in timpul careia printre folcloristii bavarezi si-au facut loc si 160 de fosti campioni mondiali, nelipsind Pele si Maradona, Germania lui Jürgen Klinsmann a câstigat meciul de debut, disputat in fata unei selectionate modeste, Costa Rica. A fost o confruntare spectaculoasa, disputata intr-un ritm alert, din care nu au lipsit golurile de senzatie.
Partida de pe „Allianz-Arena“ a scos insa in evidenta si sincopele din defensiva germana, depasita de câteva ori cu lejeritate pe axul central de costaricani, in special de atacantul Wanchope, care de altfel a si inscris de doua ori. Acest lucru a fost observat si de selectionerul Jürgen Klinsmann, care, dupa ce si-a manifestat bucuria pentru debutul reusit, a cautat sa-i scuze pe elevii sai din aparare. „A existat multa tensiune, dar si nervozitate inaintea acestui meci. Este normal sa faci erori in meciul de debut. As fi preferat sa nu primim gol in acest meci, dar am marcat totusi de patru ori si am reusit sa ne impunem stilul de joc, in viteza si cu multe pase din prima. Veti vedea ca jocul nostru se va lega si mai bine in urmatoarele partide“, a spus Klinsmann dupa meciul de la München.

Klinsmann nu a vrut sa riste cu Ballack

Selectionerul „panzerelor“ nu l-a folosit in partida cu Costa Rica pe mijlocasul Michael Ballack, capitanul echipei, cu toate ca acesta s-a refacut dupa accidentarea suferita la un meci amical cu Columbia, in urma cu o saptamâna. Presa germana s-a grabit sa inventeze un conflict intre Klinsmann si Ballack, iar selectionerul a tinut sa dezminta orice neintelegere cu jucatorul. „Nu am vrut sa risc. Ballack s-a refacut, dar m-am gândit ca e mai bine sa nu-l folosesc. Nu doresc sa-l pierd pentru urmatoarele meciuri. Cred ca orice antrenor ar fi luat aceeasi decizie. Nu exista nici un conflict intre mine si el“, a declarat Klinsmann, deseori acuzat inaintea Mondialului ca provoaca tensiune in lotul echipei prin atitudinea sa, cel mai bun exemplu fiind conflictul iscat intre portarii Lehmann si Kahn in urma declaratiilor lui.
„Cearta intre Ballack si Klinsi!“, titrase cotidianul Bild, in editia sa de vineri, explicând ca o cauza a posibilului conflict ar fi criticile lansate in urma cu o saptamâna de capitanul reprezentativei Germaniei la adresa tacticii folosite de echipa.

Philipp Lahm: „N-am fost perfecti“

Fundasul german Philipp Lahm, autorul primului gol al editiei 2006 a Campionatului Mondial, s-a declarat multumit de rezultatul obtinut de Germania in partida cu Costa Rica, insa nu este multumit in totalitate de jocul prestat de el si de colegii sai. „Nu am fost perfecti. Conteaza insa ca am câstigat si ca am reusit sa marcam patru goluri la meciul de deschidere. Cred ca rareori se intâmpla asa ceva. Acum va trebui sa fim preocupati de defensiva si sper sa nu mai primim goluri asa cum am facut-o astazi (vineri – n.r.)“, a declarat Lahm, jucator legitimat la Bayern München.
Fundasul lateral al germanilor a spus câteva cuvinte si despre golul spectaculos marcat in poarta costaricanului Porras: „Daca as sti ce as putea sa fac ca sa inscriu la fel ca in meciul cu Costa Rica, as face-o la fiecare meci. A existat insa si o doza mare de noroc la reusita mea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU