15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCroatia a spulberat Austria

Croatia a spulberat Austria

Sase echipe nationale care se pregatesc pentru Mondialul din Germania au sustinut marti meciuri de verificare.


Campionatul Mondial bate la usa, iar echipele calificate la sarbatoarea fotbalului din Germania sunt in toiul pregatirilor. Sase dintre acestea au disputat marti meciuri amicale, in incercarea de a-si stabili un unsprezece cu care sa atace meciurile de debut ale competitiei.


Cel mai interesant joc a avut loc la Viena, unde Austria a primit replica nationalei Croatiei. Pentru oaspeti, care se pregatesc sa dea piept cu Brazilia, Australia si Japonia in grupa F a CM, partida a reprezentat mai mult un galop de sanatate, croatii câstigând cu 4-1. Atacantul lui Werder Bremen, Ivan Klasnic, a reusit o „dubla“ in prima repriza (’12 si ’35), celelalte reusite ale elevilor lui Zlatko Kranjcar fiind semnate de Marko Babic (‘55) si Bosko Balaban (‘69). Pentru austrieci a punctat Ivanschitz, in minutul 14.


Calificata din oficiu la Mondiale, Germania a sustinut si ea un amical de 70 de minute, cu portile inchise, in Elvetia, cu echipa de prima liga Servette Geneva. Nemtii s-au impus cu 2-1, prin golurile marcate de Ballack (‘26) si Asamoah (‘67), pentru Servette inscrind Julian Esteban (‘32). Selectionerul „panzerelor“, Jürgen Klinsmann, a folosit 18 dintre cei 23 de jucatori convocati pentru CM, pe margine fiind lasati Lehmann, Lahm, Metzelder, Hanke si Borowski. La Cupa Mondiala, Germania va evolua in Grupa A, unde se va bate cu Polonia, Ecuador si Costa Rica.


Remiza intre Coreea si Senegal


Alta echipa calificata la Mondiale, Coreea de Sud, a remizat pe teren propriu, la Seul, scor 1-1, cu nationala Senegalului. Gazdele, conduse de pe banca de antrenorul olandez Dick Advocaat, au deschis scorul in minutul 74, prin Kim Do-Heon, africanii restabilind egalitatea in minutul 79, gratie reusitei lui Moussa N’Diaye. La CM, Coreea de Sud va juca in Grupa G cu Franta, Togo si Elvetia.


Intr-un alt amical, echipa Statelor Unite ale Americii a fost invinsa cu 1-0 de selectionata Marocului, prin golul marcat de Mohamed Madihi in minutele de prelungire. In Germania, SUA se va confrunta in Grupa E cu Italia, Cehia si Ghana.


Victorii pentru Togo si Trinidad-Tobago


Doua dintre echipele exotice ale Campionatului Mondial, Togo si Trinidad-Tobago, au obtinut victorii cu acelasi scor, 3-2. Reprezentativa statului Togo s-a impus la Aindling (Germania) in fata selectionatei Bavariei, prin golurile marcate de Erassa (‘7), Kader (‘43) si Olufade (‘60), reusitele bavarezilor venind de la Hafele (‘27) si Suzsko (‘68-p).


Trinidad-Tobago a dispus la rândul ei de formatia Austria Viena, intr-o partida disputata la Bad Radkersburg. Golurile „razboinicilor Soca“ au fost inscrise de Stern John (‘25), Jason Scotland (‘27) si Kenwane Jones (‘82), pentru austrieci punctând Evans Wise (‘78) si Rubin Okotie (‘90-p). Fotbalistii din Caraibe vor intâlni pe 10 iunie, in primul lor meci din cadrul Grupei B a CM 2006, nationala Suediei, din grupa mai facând parte echipele Angliei si Paraguayului.


Aseara urma sa se mai dispute cinci partide de verificare, insa intre formatii care, cu doua exceptii, nu vor fi prezente la CM: Ungaria – Noua Zeelanda, Norvegia – Paraguay, Belgia – Turcia, Irlanda – Chile, Columbia – Ecuador. Astazi mai sunt programate meciurile Suedia – Finlanda si Australia – Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS