15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAl doilea razboi anglo-spaniol

Al doilea razboi anglo-spaniol

Barcelona – Arsenal


• Stadion „Stade de France“, Paris, astazi, ora 21.45 (Pro TV).


• Formatii probabile:


Barcelona: Valdes – Belletti, Marquez, Puyol, Van Bronckhorst – Iniesta, Edmilson, Deco – Giuly, Ronaldinho – Eto’o. Antrenor: Frank Rijkaard.


Arsenal: Lehmann – Eboue, Toure, Campbell, Flamini – Hleb, Fabregas, Gilberto Silva, Ljunberg, Reyes – Henry. Antrenor: Arsene Wenger.


• Vor arbitra: Terje Hauge – Steinar Holvik, Ole Borgan Hermann (toti din Norvegia).


Ca si in finala Cupei UEFA, protagonistele luptei din aceasta seara vor fi tot din Anglia – Arsenal, si Spania – Barcelona.


Arena „Stade de France“ din Paris va gazdui in aceasta seara finala celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi, Liga Campionilor, FC Barcelona si Arsenal Londra fiind cele doua pretendente la trofeu. Ca si in finala Cupei UEFA, protagoniste vor fi o echipa din Spania si una din Anglia, ibericii având, la fel ca in cealalta competitie, prima sansa de victorie.


In cele 12 meciuri disputate in actuala editie a Ligii Campionilor, nici una dintre cele doua combatante nu a pierdut, insa ambele s-au calificat in finala gratie unui singur gol avantaj fata de semifinalistele intâlnite. FC Barcelona a ajuns in ultimul act al Ligii Campionilor dupa ce a eliminat in semifinale gruparea italiana AC Milan, mai inainte reusind sa treaca de Chelsea Londra, in optimi, si de Benfica Lisabona, in sferturi. La rândul lor, dupa faza grupelor, „tunarii“ au eliminat, pe rând, doua formatii galonate ale Europei, Real Madrid si Juventus Torino, iar in semifinale i-au scos din competitie pe spaniolii de la Villarreal.


Messi ar putea fi trimis in lupta


Atât antrenorul „extraterestrilor“, Frank Rijkaard, cât si cel al „tunarilor“, Arsene Wenger, nu au jucatori suspendati pentru finala din cauza cartonaselor. La Barcelona va avea drept de joc fundasul Presas Oleguer, care si-a ispasit etapa de suspendare la returul din semifinale cu Milan. De asemenea, ar putea reintra Lionel Messi, la doua luni dupa ce a suferit o accidentare. Argentinianul figureaza pe lista celor 22 de jucatori deplasati in Franta si a participat aseara la ultimul antrenament programat inaintea finalei cu Arsenal Londra. Abia dupa aceasta sedinta de pregatire, antrenorul Frank Rijkaard urma sa decida, impreuna cu medicii, daca-l va include sau nu pe sud-american pe foaia de joc.


Jucatorul de 18 ani a suferit o ruptura musculara la coapsa piciorului drept pe 7 martie.


Henry si Eto’o se respecta


Cel mai valoros jucator al echipei Arsenal Londra, francezul Thierry Henry, a opinat ca FC Barcelona este favorita la câstigarea trofeului Ligii Campionilor.


„Barcelona este favorita. In prezent, Barcelona este cea mai buna echipa din lume, tinând cont de jocul prestat si de fotbalistii extraordinari pe care ii are“, a spus Henry.


In schimb, atacantul camerunez al echipei FC Barcelona, Samuel Eto’o, crede ca finala Ligii Campionilor va fi echilibrata.


„O finala nu este niciodata câstigata dinainte. Intr-un astfel de meci, orice rezultat este posibil. Se poate intâmpla orice, chiar daca pe hârtie una dintre echipe pare favorita“, a spus Eto’o.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU