15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDueluri pentru titlu si Liga Campionilor

Dueluri pentru titlu si Liga Campionilor

Mâine se va decide atât echipa care va câstiga campionatul, cât si formatia care va ocupa locul al patrulea, ultimul din Serie A care asigura accesul in cea mai importanta competitie fotbalistica europeana intercluburi.


Meciurile din ultima etapa a campionatului Italiei, editia 2005/2006, se vor juca mâine. In aceasta ultima runda se va decide atât echipa care va câstiga titlul de campioana, cât si formatia care va ocupa locul al patrulea, ultimul din Serie A care asigura accesul in Liga Campionilor.


Favorita la titlu este Juventus (locul 1, 88 de puncte), care in aceasta ultima runda va juca, in deplasare, cu Reggina (locul 14, 41 de puncte), o formatie scapata de grijile acestui sezon. „Alb-negrilor“ le este suficienta o remiza pentru a intra in posesia titlului de campioni.


Asteptând pasul gresit al „Batrânei Doamne“, Milan (locul 2, 85 de puncte), va juca in ultima etapa, acasa, cu AS Roma (locul 5, 69 de puncte). In cazul unei victorii in fata romanilor, coroborata cu o infrângere a echipei Juventus la Reggina, AC Milan va câstiga titlul, trupa lui Ancelotti având in fata formatiei torineze avantajul rezultatelor din meciurile directe.


Chivu nu va juca mâine


Pentru locul al patrulea se lupta echipa la care evolueaza Cristi Chivu, AS Roma, si formatia la care este legitimat Bogdan Lobont, Fiorentina. Inaintea etapei a 38-a, ultima pozitie care asigura accesul in Liga Campionilor este ocupata de Fiorentina (locul 4, 71 de puncte). Trupa din Florenta va avea meci greu mâine, urmând sa joace la Verona, cu Chievo (locul 7, 54 de puncte).


Daca AS Roma va câstiga la Milano, iar Fiorentina va pierde meciul din deplasare cu Chievo Verona, echipa lui Cristian Chivu va ocupa locul patru in clasament si va juca in turul trei preliminar al editiei viitoare a Ligii Campionilor.


Din pacate, Chivu nu va evolua mâine, in meciul pe care AS Roma il va sustine in fieful „diavolilor“ milanezi. Capitanul tricolorilor a resimtit dureri la muschii aductori in timpul meciului cu Internazionale Milano, din mansa secunda a finalei Cupei Italiei de joi seara.


Antrenorul Luciano Spalletti spera sa-l recupereze pentru meciul de mâine pe Alberto Aquilani, urmând ca si jucatorii Philippe Mexes, Simone Perrotta si Rodrigo Taddei sa revina pe teren dupa etapele de suspendare.


Codrea, la ultimul meci pentru Palermo


Intr-un alt meci din runda a 38-a a primei ligi italiene, formatia la care evolueaza Paul Codrea, Palermo (locul 8, 49 de puncte), este favorita in disputa de pe teren propriu cu Messina (locul 18, 31 de puncte). Acesta ar putea fi ultimul meci al mijlocasului român la echipa siciliana, patronul gruparii Palermo, Maurizio Zamparini, declarând ca Paul Codrea nu s-a ridicat la asteptarile sale. „Cu siguranta, la finalul sezonului Codrea va pleca la alta echipa“, a spus Zamparini. „Iau in calcul o despartire de Palermo, insa nu am discutat nimic cu cei din conducerea clubului“, a spus, la rândul sau, Codrea.


In celelalte intâlniri din etapa a 38-a, gazdele sunt favorite in partidele Sampdoria (locul 13, 41 de puncte) – Lecce (locul 19, 26 de puncte) si Lazio (locul 6, 59 de puncte) – Parma (locul 10, 45 de puncte), oaspetii au prima sansa in meciurile Cagliari (locul 16, 38 de puncte) – Internazionale (locul 3, 75 de puncte), Siena (locul 17, 38 de puncte) – Livorno (locul 9, 48 de puncte) si Treviso (locul 20, 18 puncte) – Udinese (locul 12, 43 de puncte), in timp ce disputa Empoli (locul 11, 45 de puncte) – Ascoli (locul 15, 40 de puncte) sta sub semnul echilibrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS