15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu si Pavel se bat cu spaniolii

Hanescu si Pavel se bat cu spaniolii

Carlos Moya si Alberto Martin sunt adversarii românilor din runda inaugurala.


Tenismanul român Victor Hanescu il va intâlni pe spaniolul Carlos Moya la turneul de la Miami (SUA), care face parte din Seria Masters si este dotat cu premii in valoare de 3.450.000 de dolari. Cei doi jucatori nu s-au mai intâlnit niciodata in circuitul ATP. In cazul in care il va elimina pe Moya, Hanescu va juca in turul secund cu spaniolul Rafael Nadal, al doilea favorit al competitiei.


Andrei Pavel, al doilea jucator român prezent pe tabloul principal la Miami, va avea ca adversar in prima runda tot un jucator spaniol, Alberto Martin. Cei doi jucatori s-au mai intâlnit de trei ori in cariera lor si de fiecare data s-a impus Pavel, ultima data in toamna anului 2005, la BCR Open România (6-4, 6-4). Daca va trece de Martin, Pavel va juca in turul doi cu americanul Andy Roddick, cap de serie numarul 4.


Pentru prezenta pe tabloul principal la turneul de la Miami, care debuteaza astazi, Victor Hanescu si Andrei Pavel si-au asigurat un cec de 5.560 de dolari si un punct in clasamentul ATP.


Sabau, eliminat in calificari


Tenismanul român Razvan Sabau a fost eliminat in primul tur al calificarilor turneului de la Miami. Tenismanul român a fost invins in trei seturi, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, de slovacul Michal Mertinak, un jucator care câstigase doar unul dintre cele zece meciuri pe care le disputase pâna luni in 2006. Partida dintre cei doi a durat doua ore si 19 minute, cel mai lung set fiind al doilea (1h08′), câstigat de Sabau cu 7-5.


Favoritii turneului de la Miami


Organizatorii turneului de tenis de la Miami au stabilit 16 capi de serie pentru aceasta competitie. Cei 16 jucatori sunt: 1. Roger Federer (Elvetia), 2. Rafael Nadal (Spania), 3. David Nalbandian (Argentina), 4. Andy Roddick (SUA), 5. Nikolai Davidenko (Rusia), 6. Ivan Ljubicic (Croatia), 7. Guillermo Coria (Argentina), 8. Gaston Gaudio (Argentina), 9. James Blake (SUA), 10. Andre Agassi (SUA), 11. David Ferrer (Spania), 12. Richard Gasquet (Franta), 13. Lleyton Hewitt (Australia), 14. Juan Carlos Ferrero (Spania), 15. Radek Stepanek (Cehia), 16. Nicolas Kiefer (Germania).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS