15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUltima halta inaintea sferturilor

Ultima halta inaintea sferturilor

Rapid incepe meciul cu Hamburg, din mansa secunda a optimilor de finala ale celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi, cu un avantaj de doua goluri.


Partidele din mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA se vor disputa astazi si mâine. Din cele doua echipe românesti care evolueaza in aceasta faza a competitiei, Rapid va juca astazi, in deplasare, cu SV Hamburg, in timp ce Steaua va intâlni mâine, la Sevilla, pe Betis.


Rapid incepe meciul retur cu Hamburg cu un avantaj de doua goluri, gratie reusitelor din prima mansa ale lui Daniel Niculae si Mugurel Buga. Din pacate, tehnicianul Razvan Lucescu nu va putea conta in aceasta seara pe Dica, Maldarasanu, Karamian (accidentati), Maftei (suspendat) si Pancu (fara drept de joc). La rândul sau, Thomas Doll, antrenorul formatiei germane, va fi lipsit de aportul lui Nigel de Jong (suspendat) si Mustafa Kucukovici (accidentat).


Lucescu: „Avem foame de performanta“


Razvan Lucescu sustine ca un gol inscris de Rapid in partida din aceasta seara ar insemna enorm in privinta calificarii.


„Va fi greu. Atmosfera de pe stadion ii va impinge de la spate, pentru ca vor fi 50.000 de suporteri. Dar ne-am obisnuit cu meciurile tari. Un gol pentru noi ar insemna enorm la Hamburg, având in vedere ca nu am primit nici unul acasa“, a spus Lucescu.


Tehnicianul a explicat ca jucatorii sai pot compensa faptul ca echipa Hamburg are foarte multi jucatori straini in lot printr-o daruire totala in meciul de miercuri.


„Nu exista riscul ca jucatorii Rapidului sa plece cu gândul ca suntem deja calificati dupa acel 2-0, pentru ca jucam cu o echipa periculoasa. Dar noi avem o foame de performanta, de rezultate, de bani, de orice si trebuie sa jucam cu daruire“, a opinat antrenorul echipei giulestene.


Zapada, „inamicul“ Rapidului


Conditiile meteorologice nefavorabile din Germania au afectat antrenamentele echipei Rapid la Hamburg inaintea partidei de astazi. Ajunsa luni la Hamburg, cu doua zile inaintea meciului, echipa giulesteana a avut probleme cu gasirea unui teren de antrenament. Ca urmare a ninsorilor masive de la finele saptamânii trecute, doar doua terenuri din zona erau practicabile, cel de antrenament al formatiei Hamburg SV si „AOL-Arena“, stadionul pe care este programat meciul. Meciul dintre SV Hamburg si FC Kaiserslautern, din etapa a 25-a a Campionatului Germaniei, câstigat duminica de adversara Rapidului din Cupa UEFA, cu 3-0, a inceput cu o intârziere de aproximativ 75 de minute, din cauza zapezii abundente cazute pe „AOL-Arena“.


Danezii arbitreaza meciul Hamburg – Rapid


Meciul SV Hamburg – Rapid, care se va disputa astazi, de la ora 20.00 (TVR 1 – in direct), in mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei UEFA, va fi arbitrat de o brigada daneza, avându-l la centru pe Claus Bo Larsen. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de Bill Rene Hansen si Anders Norrestrand. Arbitru de rezerva va fi Emil Laursen. Observatorul pentru arbitri al acestui meci a fost desemnat Paolo Bergamo, din Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS