15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportOlympique Lyon este favorita

Olympique Lyon este favorita

Olympique Lyon, singura echipa franceza aflata printre cele 16 formatii calificate in optimile Ligii Campionilor, va primi miercuri, pe arena „Gerland“, replica formatiei PSV Eindhoven, pe care a invins-o in prima mansa, in Olanda, cu 1-0. Lyonezii nu vor putea conta pe atacantul Sydney Govou, eliminat cu zece minute inainte de finalul meciului disputat la Eindhoven. Chiar si in cazul in care nu ar fi fost suspendat, lyonezul nu ar fi evoluat, din cauza unei accidentari care il va tine departe de teren trei saptamâni.


In ciuda faptului ca PSV a pierdut prima mansa, antrenorul olandezilor, Guus Hiddink, inca nu si-a pierdut speranta ca ii va vedea pe elevii sai jucând in sferturi: „Sunt convins ca putem inscrie cel putin un gol la Lyon. Nu cred ca vom mai avea ghinion ca la meciul tur, când am ratat ocazii bune de gol. Aceasta dubla intâlnire se disputa pe durata a 180 de minute si nu s-au consumat decât 90“.


Inaintea acestei intâlniri, ambele echipe sunt lidere in campionatele interne. In Ligue 1, Lyon a acumulat 59 de puncte dupa 27 de meciuri, cu sase mai multe decât Bordeaux, dar si cu o partida in minus fata de aceasta. In schimb, PSV Eindhoven are 66 de puncte in Eredivisie, cu sapte mai multe decât Feyenoord.


Olympique Lyon si PSV Eindhoven s-au mai intâlnit si in sezonul trecut, in sferturile de finala, când olandezii au reusit sa se califice in urma executarii loviturilor de la 11 metri (1-1 atât in tur, cât si in retur).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS