15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbatii... in oglinda statisticilor

Barbatii… in oglinda statisticilor

De-a lungul vremii, domnii au fost obiectul mai multor studii care i-au luat la „puricat“ pâna in cele mai mici detalii, de la preferintele lor in materie de femei si pâna atunci când sunt in intimitatea propriei locuinte si fac curatenie sau se uita la televizor.


 Atunci când vine vorba de principala calitate a partenerei de viata, cei mai multi dintre reprezentantii sexului tare apreciaza umorul. Cum era de asteptat, nici calitatile fizice nu sunt tocmai de neluat in seama, ele ocupând locul doi in topul criteriilor de alegere ale partenerei. Urmeaza apoi fidelitatea, care pentru multi dintre barbati, mai exact pentru 57,2 la suta dintre ei, este mai importanta decât libertatea. Jumatate dintre domnii intervievati prefera femeile care au aceleasi studii ca si ei. Desi doar 21 la suta dintre respondenti nu s-au aratat interesati de Campionatul Mondial de fotbal din Germania, cei mai multi dintre domni nu isi doresc ca partenera lor de viata sa fie o suportera infocata. Potrivit aceluiasi sondaj, realizat de Institutul german Forsa, când vine vorba de deciziile importante pentru familie, barbatii sunt destul de concilianti. De vreme ce ei au dreptul sa aleaga autoturismul familiei, femeile au voie si ele sa decida unde sa isi petreaca vacanta si cu ce trebuie sa se imbrace capul familiei.


Barbatii la volan


Atunci când sunt singuri in masina, 50 la suta dintre domnii intervievati de Institul german Gewis au recunoscut cu sinceritate ca le cam place sa cânte. Iar asta se intâmpla destul de des, de vreme ce dintre cei 600 de miliarde de kilometri strabatuti anual cu masina, doua treimi sunt parcursi de barbati. In ciuda acestui fapt, domnii sunt mult mai stresati la volan decât femeile. Cel mai mult ii enerveaza atunci când soferul din fata lor merge mult prea incet sau când pierd lumina verde a semaforului pe ultima suta de metri. Unul din doi soferi a marturisit ca il enerveaza cel mai mult sa fie blocat in trafic. In aceste conditii, cei mai multi dintre soferi obisnuiesc sa dea radioul la maxim, in timp ce o treime dintre ei incearca sa flirteze cu soferitele. Ca un amanunt picant, zece la suta dintre soferi obisnuiesc ca atunci când sunt blocati in trafic sa se scarpine in nas.


Televizorul – relaxare maxima


Un barbat adevarat se simte relaxat doar in fata televizorului. 20 la suta dintre domnii intervievati pentru un sondaj dat publicitatii de Journal of Epidemiology and Community Health, au marturisit ca nu trece o zi fara a-si petrece câteva ore in fata televizorului.


Desi pare greu de crezut, 29 la suta dintre respondenti au recunoscut ca adora filmele de dragoste, in timp ce 18 la suta ar vrea ca toate peliculele sa aiba un final fericit.


Treburile casnice – o corvoada


Potrivit unui sondaj al Institului german Forsa, barbatii dedica dereticatului prin locuinta o ora si 52 de minute saptamânal, in timp ce femeile isi petrec cam de doua ori mai mult timp facând curatenie.


Cei mai multi dintre domni au marturisit ca, daca situatia financiara le-ar permite-o, si-ar angaja o menajera ca sa nu isi mai bata capul cu treburile casnice. Având insa in vedere ca nu toate visele pot deveni realitate, barbatii mai accepta din când in când sa le dea o mâna de ajutor partenerelor. Cel mai des merg la cumparaturi, 20 la suta, sase la suta dintre ei spala vasele si doar doi la suta calca sau isi spala rufele. Când vine vorba de igiena personala, timpul acordat creste simtitor, cel mai important parând a fi barbieritul. De-a lungul vietii, barbatii dedica acestei activitati 3.350 de ore. In rest, nu sunt prea interesati de restul corpului. Desi transpira de doua ori mai mult ca femeile, 70 la suta dintre barbati merg la culcare fara sa faca dus.


Casatoria ingrasa


In medie, un barbat consuma de doua ori mai multa carne decât o femeie. Atunci când se intorc acasa, o treime dintre domnii intervievati cu ocazia unui sondaj al Institutului german Forsa au recunoscut ca singurul lor gând este: „Sper ca masa sa fie gata“. Când vine insa vorba de gatit, doar 20 la suta dintre barbati isi fac singuri de mâncare. Cu toate acestea insa, procentul domnilor supraponderali este mai mare decât al doamnelor. Mai ales atunci când se casatoresc, 67 la suta dintre barbati se ingrasa. In ceea ce ii priveste pe burlaci, doar 30 la suta dintre ei sunt supraponderali.


Tacerea este de aur


In medie, un barbat pronunta 25.000 de cuvinte pe zi, in timp ce femeile rostesc 30.000. Doar un sfert dintre domnii intervievati de Institutul Isopublic au marturisit ca pot sa vorbeasca relaxati despre grijile si problemele care ii apasa. 1,5 la suta merg la psiholog. In mod surprinzator insa, la telefon barbatii par sa isi deschida mai usor sufletul. Potrivit aceluiasi sondaj, barbatii folosesc mobilul mult mai des decât femeile si fac in jur de 88 de apeluri pe saptamâna.


Cocosul e intotdeauna seful


In medie, un barbat lucreaza cinci ore si 56 de minute pe zi, cu 20 de minute mai putin decât o femeie. Cu toate acestea insa, salariul lor este mai mare. De exemplu, un barbat câstiga cu 23 la suta mai mult decât o femeie, care ocupa acelasi post si are aceleasi atributii.Si asta mai ales daca sunt inalti. Pentru fiecare centimetru in plus, domnii primesc cu 0,6 la suta mai mult la salariu.


Mama – eterna problema


De obicei, barbatii sunt familisti convinsi. 62 la suta dintre barbatii din grupa de vârsta 25-54 de ani sunt casatoriti. In plus, casatoria are si ea avantajele ei. Barbatii casatoriti traiesc cu doi ani mai mult decât burlacii.


Nu la fel de bine le merge femeilor. Perioada lor de viata se scurteaza din cauza casatoriei cu 18 luni. Vârsta medie pentru insuratoare este de 29 de ani.


Spiritul de familist pare sa dispara insa in raporturile cu parintii. Doar doi la suta dintre respondenti se relaxeaza atunci când merg in vizita la parinti.


In schimb, pentru jumatate dintre tinerii de 24 de ani, parintii nu reprezinta o problema, de vreme ce ei inca traiesc in casa parinteasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS