26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdevaruri surprinzatoare despre sâni

Adevaruri surprinzatoare despre sâni

Sunt mai multe aspecte care trebuie luate in considerare când vine vorba despre „gemenii“ ascunsi in bluza. Credeti ca autoexaminarile periodice si un sutien bun sunt rezolvarea oricarei probleme? Atunci, site-ul 121.ro va propune sa cititi rândurile de mai jos, pentru a descoperi lucruri pe care nici nu le banuiati. Si care totusi se intâmpla in corpul dumneavoastra.


In ciuda atentiei pe care sânii o primesc, nu doar din partea barbatilor, ci si pe ecranul televizoarelor, s-ar putea sa nu stiti chiar totul despre ei. Poate ca interesul dumneavoastra a scazut, având in vedere ca (de niste ani buni) aveti deja o pereche. Daca va considerati „podoabele“ niste simple accesorii, ar trebui sa va modificati viziunea. Nu sunt simple obiecte inventate ca sa puteti purta bluze decoltate, desi indeplinesc cum nu se poate mai bine si aceasta functie. Ati vrea sa stiti, parca, mai multe…


• Si sânii se ingrasa! La 20 de ani, sânii sunt formati din tesut adipos, glande si colagen (tesutul acela miraculos, care ii mentine fermi si „pe pozitii“). Dar, pe masura ce trece timpul, glandele si colagenul scad, iar locul lor e luat de grasime. Asta nu va va modifica neaparat dimensiunea sutienului, dar atractia gravitationala isi va face simtita prezenta. Si se vor lasa. Un sutien bun ajuta, chiar daca purtati cupa A sau D. Insa stiti si dumneavoastra ca nu puteti lupta impotriva timpului.


• Cântaresc mai putin decât ati crede. Daca o ia razna cântarul, sa nu dati vina pe ei. Poate ca se intâmpla uneori sa-i simtiti foarte grei, ca si când ar avea fiecare vreo câteva kilograme, dar cupa A cântareste cam 100 grame, B aproximativ 200, C cam 300, iar cupa D nu mai mult de 450 grame.


• Au o piele foarte subtire. Pentru ca s-a intins pe masura ce v-ati dezvoltat, pielea care va acopera sânii este mai subtire decât cea de pe restul corpului, iar asta o predispune la uscare. Rezolvati acest „neajuns“ folosind o crema care stimuleaza colagenul si elastina. De asemenea, ar fi bine sa contina si un factor de protectie solara mai ridicat, dar si retinol, pentru a preveni aparitia ridurilor. Folositi in fiecare zi crema respectiva si veti simti, cu siguranta, diferenta.


• Firele de par sunt normale. Aproape toate femeile au câteva firicele de par in jurul mamelonului. Fie ca aveti doua sau 15 fire, nu trebuie sa va ingrijorati. Numarul depinde de culoarea pielii si a podoabei capilare. Evident ca daca sunteti bruneta aceste fire vor fi mai vizibile. Daca va deranjeaza, nu e nici o problema sa epilati cu ceara zona respectiva. Dar daca e vorba doar despre câteva firicele firave, e mai simplu sa folositi penseta. Dezinfectati cu alcool medicinal zona si, pentru a preveni potentialele infectii, dupa pensare folositi imediat o lotiune antibacteriana. Pentru câteva saptamâni nu veti mai avea nici o problema.


• Fiecare „set“ are propria orientare. Nu doar dimensiunea sfârcurilor variaza, ci si directia in care ele se indreapta. Daca s-au orientat in sus, in jos, spre dreapta sau spre stânga, nu depinde decât de structura sânilor dumneavoastra si de pozitia mamelonului. La unele femei, fiecare sân are o orientare proprie.


• Sunt influentati de fazele ciclului lunar. Fluctuatia hormonala din corp face tesutul sa sufere modificari de la o saptamâna la alta. In perioada imediat urmatoare menstruatiei, din cauza nivelului hormonal redus, tesutul mamar este mai moale. La mijlocul perioadei, sfârcurile devin mai sensibile, fiindca nivelul estrogenului creste. Cu o saptamâna inainte de menstruatie, dar si pe parcursul acesteia, excesul de progesteron va va lasa sânii intariti si tensionati. Tot ce puteti face pentru ei este sa reduceti cofeina si sa luati un calmant.


• Exista un moment potrivit in care sa mergeti la doctor. Imediat dupa menstruatie, când tensiunea e scazuta si sânii dumneavoastra s-au calmat e numai bine de mers la ginecolog. Si va veti face si dumneavoastra viata mai usoara si va fi si pentru el mai simplu sa detecteze orice umflatura suspecta, fiindca tesutul e mai moale.


• In Statele Unite, patru milioane dintre ei sunt falsi. Cunoastem aceasta cifra fiindca numai acolo s-a facut un studiu. In urma lui s-a mai constatat ca doua milioane dintre femeile americane au apelat la implantul mamar. Anual, 250.000 de femei se lasa prada bisturiului pentru a-si modifica aspectul. Vârsta medie a femeilor care apeleaza la implant este de 34 de ani si 90% dintre ele fac asta dupa ce au nascut. Cele mai multe vor o marire „de doua litere“ – sa treaca de la A la C sau de la B la D. Numai ca nu sunt intotdeauna fericite de rezultate. 6% dintre cele care apeleaza la silicon se reintorc pentru a modifica dimensiunea bustului sau pentru a renunta definitiv la implantul pe care l-au vrut initial.


• Implantul inca mai prezinta riscuri. Cercetarile nu au demonstrat ca implantul ar putea fi cauza deteriorarii sistemului imunitar sau a cresterii riscului de cancer. Dar siliconul poate avea efecte secundare. In aproape 10% dintre cazuri implantul poate suferi modificari ale volumului, poate incepe sa curga sau „se rideaza“, ceea ce necesita o noua operatie. O alta complicatie poate fi contractia tesutului din jurul implantului, ceea ce face sânul excesiv de tare, lipsindu-l de naturalete. Si in acest caz este nevoie de repetarea procedurii. Si, ca la orice alta operatie, exista un risc redus de infectare sau sângerare excesiva.


• Se pot arde, chiar daca nu faceti topless. Materialul costumului de baie este foarte subtire si nu ofera decât un factor de protectie de cinci sau sapte. Asa ca folositi o crema de plaja cu SPF 15, protectie UVA si UVB si abia apoi puneti-va sutienul. Asta daca nu vreti sa sfârsiti cu o piele ridata sau cu pete maronii.


• Au o zona T. Zona de deasupra sânilor, dar si cea dintre ei, prezinta multe glande care o fac uleioasa si o predispun la cosuri si puncte negre. Cu cât aveti bustul mai mare, cu atât veti transpira mai mult in acele zone si astfel se va crea un mediu ideal pentru bacteriile ce abia asteapta sa va pricopseasca cu câteva cosuri. Folositi o pudra antiperspiranta, curatati zilnic zona T a sânilor cu servetele antibacteriene si aplicati o lotiune tonica. Dupa gimnastica, nu ramâneti in costumul respectiv, pentru ca este transpirat si ajuta la inmultirea bacteriilor.


• Decolteul are mai multe variabile. Nu numai marimea sânilor da forma decolteului; forma si pozitia lor de asemenea conteaza. Cu cât sunt mai plini in interior si mai apropiati, cu atât mai impresionant e decolteul.


• Pozitia in care dormiti le afecteaza forma. Faptul ca dormiti pe burta nu va va presa sânii pâna la disparitie, dar e posibil ca in timp sa le schimbe forma. Faptul ca noapte de noapte il presati pe o saltea tare va va modifica bustul. Dar asta se va intâmpla peste câtiva ani si nu peste trei zile. Cea mai buna pozitie este pe o parte, cu o perna sub sâni, ca sa le ofere si lor suport de-a lungul noptii. Iubitul nu e luat in calcul.


• Nici lor nu le place sa alerge. Miscarea pe care in sfârsit ati hotarât sa o incepeti nu prea le prieste. Joggingul si aerobicul poate ca sunt bune pentru inima si pentru tonusul muscular, dar nu sunt la fel de benefice si pentru sâni. Nu le place deloc sa tot topaie in topul pentru sport, mai ales ca, dupa câteva spalari, spandexul isi pierde elasticitatea si nu le mai ofera nici un suport. Daca nu vreti sa-i vedeti zbatându-se dezordonat, folositi o bustiera care sa aiba cupele solide si sa-i tina ferm.


• Exercitiile potrivite ii pot ridica putin. Din cauza ca sânii nu au deloc muschi, tot sportul din lume nu va modifica marimea lor si nici nu va va garanta un decolteu criminal. Exercitiile pectorale regulate pot da insa pieptului fermitate. Iar când muschii din spatele sânilor se vor dezvolta, acestia vor sta mai bine. Si vor parea putin mai mari. Solutia ultima ramâne insa tot push-up-ul.


• Puteti avea si trei sfârcuri. Nu-i atât de inspaimântator ca o femeie (sau, de ce nu, un barbat) sa mai aiba inca un „butonas“. Acesta, total nefunctional, e de obicei mai mic si localizat undeva mai jos decât perechea oficiala. Rareori se dezvolta sau e de vreun ajutor atunci când hraniti sugarul. Arata mai mult ca o alunita si acesta e motivul pentru care multi dintre posesori nici nu realizeaza ca il au in dotare.


• Sarcina va schimba culoarea mameloanelor. Aceasta schimbare de pigment apare ca dar de la Mama natura pentru nou-nascutul care nu distinge culorile. Cu cât e mai inchisa sursa de hrana, cu atât acesta o va depista mai usor si va sti incotro sa se indrepte. Dupa ce incetati sa alaptati, culoarea nu revine la nuanta initiala.


• Mostenirea vine de la ambii parinti. Nu prea intelegeti cum de v-ati pricopsit cu cupa B la sutien când mama dumneavoastra abia umple o cupa A, iar sora dumneavoastra are nevoie de un D? Verificati arborele genealogic al ambilor parinti inainte sa va exprimati nemultumirile. Exista sanse egale sa mosteniti marimea atât din partea materna a familiei, cât si din cea paterna.


• Stângul e, de obicei, mai mare. La fel ca si mâinile, picioarele si restul partilor corpului care se distribuie in pereche, nici sânii nu sunt perfect egali. Nimeni nu a inteles de ce, dar in majoritatea cazurilor stângul e mai bine dezvoltat. El aduna mai mult tesut adipos. Uneori aceasta diferenta e evidenta, dar in multe cazuri devine vizibila numai dupa cercetari indelungate.


• Cresc si dupa adolescenta. Desi schimbarea de forma se petrece in pubertate, sânii nu ajung la dimensiunea lor finala decât dupa ce impliniti 20 de ani. Dar dupa ce trece sfertul de secol, sânii nu mai cresc decât daca va ingrasati, ramâneti insarcinata (desi nu va fi o crestere de durata) sau (numai in anumite cazuri) incepeti sa luati anticonceptionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS