37.9 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou val de caniculă peste România

Un nou val de caniculă peste România


În zilele viitoare vremea va continua să se încălzească în România. România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată. Disconfortul termic va fi tot mai accentuat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă, pentru astăzi.
Pe parcursul zilei de luni, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și local în Dobrogea continentală, se vor înregistra temperaturi ridicate. Maximele se vor situa în general între 33 și 35 de grade. Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

ANM a emis o altă atenţionare meteo de cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă pentru mâine.
În intervalul menționat în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate. Maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități.
Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Citeşte şi: „Clubul de limba spaniolă” pe perioada verii la „Aman“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS