20.1 C
Craiova
joi, 24 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrin șanțurile Masterplanului de apă și canal

Prin șanțurile Masterplanului de apă și canal

Lucrările la rețeau de canalizare din orșul Craiova le creează probleme craiovenilor, cu precădere șoferilor. Aceștia dau la propriu în gropi din cauză că firmele care se ocupă de lucrările de canalizare nu semnalizează zona de șantier sau, o altă variantă, încep lcrările și apoi le abandonează cu lunile. Două exemple de acest fel sunt pe strada Daliei și strada Coșuna.

Mașină înghițită de nămol/sursa foto:Facebook

Pe strada Daliei din cartierul craiovean Bariera Vâlcii se efectuează lucrări la rețeaua de canalizare. Ploile căzute săptămâna trecută au înmuiat pământul, aruncat peste șanțurile prin care s-au introdus conducte de canalizare, transformndu-le în adevărate capcane. Din această cauză un șofer a avut parte de o surpriză neplăcută. Maşina acestuia a fost pur şi simplu înghiţită de un şanţ. A rămas cu roţile din faţă prinse în groapă ca într-o capcană, iar cu bara din faţă s-a proptit în nămol. Nimeni nu a fost rănit, conducătorul auto s-a ales doara cu sperietura şi șifonarea autoturismului. Trebuie precizat că strada este la acest moment una de pământ, fără covor asfaltic, trotuare și utilități. Ploaia torențială căzută săptămâna trecută a transformat-o într-o groapă de mocirlă. Localnicii spun că s-au plâns autorităților, dar în zadar. Nu au primit niciun răspuns.

“Așa arată o stradă din Bariera Vâlcii, Str. Daliei, după o lucrare de canalizare a societății Bugaru și a Companiei de Apă Craiova. Bătaia de joc a autorităților. După zeci de sesizări, nimeni nu face nimic, doar promisiuni și dat din umeri. Felicitări pentru profesionalism! Mulțumim pentru neplăceri! Aveam nevoie!”, spune o craioveancă.

Extinderea rețelelor de apă și canal

https://www.gds.ro/Local/2024-02-21/masterplanul-de-apa-si-canal-in-craiova-nu-a-fost-realizat-nici-50/Aici, lucrările proiectate și care urmează să fie executate în cadrul contractului vizează:Extinderea rețelei de alimentare cu apa în cartier nou Valea Roșie – lungime 1.858 m; reabilitare rețea de alimentare cu apa – lungime 7.327 m; extindere rețea de canalizare – lungime 29.746 m, inclusiv 1.991 racorduri si 833 cămine de vizitare; reabilitare rețea de canalizare – lungime 24.380 m, inclusiv 1.429 racorduri si 865 cămine de vizitare; construcție stații de pompare apa uzata noi (și conducte de refulare aferente) – 5 bucăți; reabilitare stații de pompare apa uzata existente – 2 buc.Valoarea contractului de lucrări este de 82.611.548,26 LEI (fără TVA).Constructorul care efectuează lucrări pe Masterplanul de apă șiu canal este asocierea S.C. DSE CONSULTING S.R.L. – S.C. THERMAL PIPES SOLUTIONS S.R.L. – S.C. UTALIM S.A. Contractul este realizat la acest moment doar 18%.

Peste lucrări de canalizare abandonate a crescut iarba

Pe strada Coșuna, lucrările care se efectuează pentru introducerea rețelei de canalizare au fost abandonate de peste o lună. Constructorul a venit prin luna aprilie a tăiat covorul asfaltic pe un sens de mers, a introdus conductele de apă și a plecat. Trebuie spus că doar pe jumătate din stradă s-au efectuate aceste lucrări, restul așteaptă. Constructorul a amplasat niște balize de avertizare, dar acestea, de-a lungul timpului, au fost doborâte în șanțul în care a crescut iarbă. Șoferii care tranzitează zona și autobuzele RAT circulă pe o bună porțiune de stradă pe un singur mers de mers. Aceștia sunt nevoiți să ocolească șanțul căscat în asfalt, unde zac balizele răsturnate.

Modernizare în zona de ves a orașului

Aici, lucrările de introducere a canalizării se fac prin Proiectul cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, respectiv prin CL2 în zona de vest a orașului. Contractul este la ora actuală executat în procent de 33,10%.Conform prevederilor contractuale, lucrările proiectate și care urmează să fie executate în cadrul contractului vizează: Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în orașul Craiova cu 3872 m; Extindere rețea de canalizare – lungime 58.112 m, inclusiv 3.255 racorduri și 1.484 cămine de vizitare;Reabilitare rețea de canalizare – lungime 1.051 m, inclusiv 92 racorduri și 51 cămine de vizitare;Construcție stații de pompare apă uzată noi (și conducte de refulare aferente) – 14 buc. Valoarea contractului de lucrări este de 72.127.319,00 LEI (fără TVA). Antreprenor este asocierea SC DSE CONSULTING SRL (50%) – SC THERMAL PIPES SOLUTIONS SRL (42,5%) – SC UTALIM SA (7,5%)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS