17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCorpul turistului american dispărut, găsit în Mathraki

Corpul turistului american dispărut, găsit în Mathraki

Un turist american dispărut a fost găsit mort pe o plajă de pe o mică insulă grecească, Mathraki, la vest de Corfu, a informat presa locală.

Cadavrul bărbatului a fost găsit duminică pe o plajă stâncoasă, destul de îndepărtată, de pe insula Mathraki, de un alt turist.
El fusese dat dispărut joi de gazda lui, un prieten greco-american. Turistul fusese văzut ultima oară marți la o cafenea în compania a două turiste care au părăsit insula de atunci.

Nu au fost disponibile imediat detalii suplimentare despre victimă, inclusiv numele sau orașul natal.

Mathraki, care are o populație de 100 de locuitori, este o insulă împădurită de 3,9 kilometri pătrați, la vest de Corfu.

Acesta a fost cel mai recent dintr-un șir de cazuri recente în care turiști de pe insulele grecești au murit sau au dispărut.

Unii, dacă nu toți, plecaseră în drumeții la temperaturi foarte mari.

Alţi turişti şi-au pierdut viaţa

Un turist olandez de 74 de ani a fost găsit sâmbătă de o dronă a pompierilor, întins cu fața în jos într-o râpă. Era la aproximativ 300 de metri de locul unde a fost observat ultima dată duminică trecută. Acesta a fost văzut mergând cu oarecare dificultăți în căldura fulgerătoare.
Dr. Michael Mosley, un remarcat prezentator și autor de televiziune britanic, a fost găsit mort duminica trecută pe insula Symi. Un medic legist a concluzionat că a murit miercurea precedentă, la scurt timp după ce a plecat la o excursie pe teren dificil și stâncos.

Vineri, doi turiști francezi au fost dați dispăruți pe Sikinos, o insulă relativ retrasă din Ciclade din Marea Egee, cu mai puțin de 400 de rezidenți permanenți.

Cele două femei, în vârstă de 64 și 73 de ani, părăsiseră hotelurile pentru a se întâlni.

Pe insula Amorgos, tot în Ciclade, autoritățile caută un turist de 59 de ani dat dispărut încă de marți. Acesta a plecat într-o excursie individuală în condiții de caniculă.

Presa americană l-a identificat pe turistul dispărut drept șeriful pensionar din Los Angeles, Albert Calibet. din Hermosa Beach, California.

Viceprimarul Popi Despotidi a declarat miercuri pentru CNN că Calibet a vizitat Amorgos „aproape în fiecare an” în ultimii zece ani.

Citeşte şi: Vâlcea: Coliziune între două mașini în Nicolae Bălcescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS