20 C
Craiova
joi, 25 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO nouă ediție a Festivalului „RomânIA Autentică” la Hobița

O nouă ediție a Festivalului „RomânIA Autentică” la Hobița

Județul Gorj găzduiește săptămâna aceasta cel mai important eveniment cultural dedicat iei, tradițiilor și meșteșugarilor- Festivalul RomânIA Autentică.

Manifestarea are loc la Hobița în perioada 22-23 iunie. Programul artistic va reprezenta o bucurie pentru iubitorii muzicii populare românești. Nume grele ale folclorului românesc vor urca pe scenă sâmbătă și duminică. Sâmbătă, după ora 20.00 pe scenă vor urca Formația Triton, Cosmin Birlan, Olguta Berbec Official.

Duminică, după ora 19.00 vor urca pe scenă maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Metropolitană București-dirijor Daniel Jinga, precum și Constantin Enceanu, Ansamblul „Doina Gorjului”, dirijor Florin Chirițoiu, cu soliștii Victorita Lăcatușu, Drăgan Ion, Alexandra Bleaje, Georgiana Bîrsac, Adriana Soreanu, Corpul de balet al Ansamblului „Doina Gorjului”, coregraf Valeriu Saraolu.În ambele zile vor susține recitaluri mai multe tarafuri de muzică populară și ansambluri de copii.

Meșteri populari din țară

La festival participă circa 70 de meșteri și artizani populari din toată țara care vor încânta publicul cu produse autentice. Vor fi organizate multe ateliere pentru copii și nu numai. Și bineînțeles că va fi și o paradă a portului popular. „Va avea loc un foc de artificii la final, dar vă pregătim și un show de drone.

Pentru că va fi o ediție de poveste, duminică, va urca pe scenă și inițiatoarea acestui festival, Cristina Chiriac care este și președinte CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin. Așadar, nu vă faceți planuri pentru 22-23 iunie pentru că vă așteptăm la Hobița, Acasă la Brâncuși, în Peștișani, Gorj. Festivalul România Autentică Hobița este organizat de Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” și Centrul județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj”, conform organziatorilor.

Citește și: Gorj: Cum arată Școala din Turcinești după ultima furtună

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS