14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil refuzat de medicul de familie

Copil refuzat de medicul de familie

Fetiţa de trei ani făcuse febră 39 de grade, era un caz de urgenţă, dar medicul i-ar fi cerut programare

Un medic de familie din Craiova a refuzat să consulte un copil bolnav, pe motiv că nu avea programare. S-a întâmplat vineri seară, la dispensarul din strada Prelungirea Horea, victima fiind o fetiţă de trei ani şi trei luni cu febră.
Mama povesteşte că a ajuns cu copilul la cabinetul doctoriţei de familie Roxana Delureanu, în jurul orei 19.30, cu o jumătate de oră înainte de terminarea programului de lucru, şi că ar fi solicitat o consultaţie de urgenţă. „Era în tratament pentru o amigdalită pultacee cu antibiotice prescrise de medicul de familie. Numai că, în loc să se vindece, m-am trezit că fetiţa a făcut febră. M-am speriat, aşa că am mers repede la medicul de familie şi am rugat-o să o vadă“, susţine Lavinia Popescu, mama copilului bolnav.
Dr. Delureanu i-a cerut mamei să facă programare. Femeia a refuzat, insistând să-i fie consultat copilul pe loc, apoi lucrurile au degenerat. Lavinia Popescu susţine că doctoriţa ar fi devenit agresivă şi ar fi insultat-o.
„A ţipat, mi-a reproşat că nu am ruşine, că s-au dat consultaţiile până la ora 19.00, deşi ea avea program până la ora 20.00, şi că nu am respect pentru ea venind atât de târziu la cabinet“, susţine femeia.

„Mi-a închis telefonul în nas!“

După conflict, Lavinia Popescu a părăsit cabinetul şi s-a urcat în maşina personală. Ea spune că din maşină a sunat-o pe doctoriţa de familie, în speranţa că va reuşi să se înţeleagă cu ea la telefon, dar s-a înşelat: „Mi-a reproşat din nou că o tratez fără respect. Am întrebat-o dacă ea dă dovadă de respect refuzând să vadă un copil bolnav cu febră. Copilul meu avea 39 de grade, nu trebuia să-şi facă timp decât cinci minute ca să-l vadă. Atunci mi-a închis telefonul în nas!“.
În replică, dr. Delureanu susţine că i-ar fi cerut mamei să facă programare, neştiind în ce stare se afla copilul în acel moment. „Nu am ştiut că avea febră, aşa că i-am cerut
să-şi facă programare. Mama venise însă croită pe ceartă. M-a jignit, spunându-mi că nu vine la mine la cabinet ca să-mi vadă ochii mei frumoşi şi după aceea a plecat repede. N-a mai stat să-mi spună ce problemă avea copilul“, a spus dr. Delureanu.
După cearta cu doctoriţa de familie a copilului ei, Lavinia Popescu a mers acasă şi a continuat să-i administreze fetiţei tratamentul cu antibiotice pe care i-l recomandase cu câteva zile înainte aceeaşi doctoriţă. Starea micuţei paciente s-a ameliorat, însă mama nu are de gând să lase lucrurile aşa. Lavinia Popescu susţine că va găsi alt medic de familie pentru copilul său, iar împotriva doctoriţei Delureanu va face o plângere la Colegiul Medicilor. 

Ce spune legea

Legislaţia prevede că medicii aflaţi în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate sunt obligaţi să acorde servicii medicale pe baza unei programări efectuate cu cel puţin 24 de ore lucrătoare înainte de data dorită. Excepţie fac situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

199 COMENTARII