24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFacultatea de Ştiinţe Sociale, la ceas aniversar

Facultatea de Ştiinţe Sociale, la ceas aniversar

Astăzi se împlinesc 11 ani de când s-a înfiinţat actuala Facultate de Ştiinţe Sociale. La momentul respectiv, potrivit HG nr. 58/2000, aceasta se numea Facultatea de Istorie-Filosofie-Geografie.

Începând cu 2001, la această structură s-au adăugat însă specializări noi, astfel că, în prezent, facultatea se mândreşte cu şapte specializări (Istorie, Geografie, Sociologie, Filosofie, Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Jurnalism).
„Anii 2000, 2004, 208 şi 2010 reprezintă momente importante în evoluţia facultăţii, care şi-a sporit încontinuu numărul de cadre didactice (ajungând în prezent la 51 de cadre didactice titulare), de specializări şi de programe de masterat, şi-a asigurat şi dezvoltat permanent dotările materiale şi echipamentele didactice necesare procesului de învăţământ“, a declarat prof. univ. dr. Ion Deaconescu, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova.

Peste 1.300 de studenţi licenţiaţi şi 470 de absolvenţi de master

Astăzi, după cele 17 generaţii de absolvenţi (cursuri de zi, fără frecvenţă şi învăţământ la distanţă), se înregistrează peste 1.300 de studenţi licenţiaţi.
„La aceştia se adaugă peste 230 de absolvenţi de masterat în geografie («Ghid Turistic», «Turism. Organizarea şi amenajarea spaţiului turistic», «Mediul geografic. Valorificarea şi protecţia resurselor umane») şi 241 de masteranzi în «Studii europene», «Managementul relaţiilor internaţionale», «Cercetarea şi conservarea mărturiilor istorice», «Societate comunicare şi mass-media», «Sociologia comunicării şi jurnalism», «Probleme fundamentale ale filosofiei contemporane» şi «Securitate naţională şi euro-atlantic㻓, a adăugat prof. univ. dr. Ion Deaconescu.
În plus, în cadrul facultăţii, al cărei nume a fost schimbat în Facultatea de Ştiinţe Sociale abia pe 24 iulie 2008, funcţionează o şcoală doctorală, pe care au absolvit-o 53 de doctoranzi. De altfel, în cadrul facultăţii se poate vorbi despre o activitate de cercetare intensă (64 de manifestări ştiinţifice organizate, 11 cărţi şi 50 de articole publicate în străinătate, 258 de cărţi şi 760 de articole publicate la edituri, respectiv reviste recunoscute de CNCSIS).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS