18.3 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalChiriaşii din America, trataţi regeşte

Chiriaşii din America, trataţi regeşte

Chirie gratuită timp de şase luni, televizoare cu plasmă şi benzină de 100 de dolari sunt câteva dintre facilităţile acordate chiriaşilor de către proprietarii de apartamente din SUA.

La început de an, proprietarii de apartamente din mai multe oraşe americane oferă chiriaşilor o serie de facilităţi, în contextul în care piaţa imobiliară din Statele Unite a cunoscut căderi spectaculoase în ultima perioadă, transmite ABC. Astfel, unii proprietari au eliminat chiriile timp de şase luni, în timp ce alţii oferă televizoare cu plasmă şi noi echipamente electrocasnice.
De asemenea, ABC afirmă că mulţi proprietari au redus ratele chiriilor lunare şi au simplificat procedurile pentru cei care doresc să închirieze o locuinţă.
Potrivit companiei MPF Research, chiriile au scăzut cu 3.5% în 2009. Studiul precizează că preţurile la închiriere vor coborî cu încă 2% în acest an.
Jeff Cronrod, reprezentant al Asociaţiei Proprietarilor de Apartamente, a declarat că „se află în această industrie de 35 de ani şi este, de departe, cea mai rea perioadă pe care am cunoscut-o“.
MPF a precizat că, la nivel naţional, numărul de apartamente libere a ajuns la 7.8%, de la 4.8% în 2007.
Economistul Lawrence Yun, de la Asociaţia Naţională a Agenţilor Imobiliari, a spus că problemele sunt cauzate de rata şomajului, care este de 10%. Chiriaşii care-şi pierd locurile de muncă se mută înapoi cu familia sau găsesc alţi chiriaşi cu care să împartă costurile.
De asemenea, proprietarii care doresc să-şi vândă locuinţele, însă nu găsesc cumpărători preferă să le închirieze, oferind facilităţi chiriaşilor.
ABC menţionează câteva dintre facilităţile oferite de proprietari:
* În zona Charleston (Carolina de Sud), Darby Development, care administrează circa 1.600 de apartamente, oferă chirie gratuită timp de două luni pentru noii chiriaşi, televizoare cu plasmă şi carduri de 100 de dolari pentru benzină. De asemenea, vechii chiriaşi pot obţine reduceri semnificative pentru prima lună atunci când vor semna noi contracte;
* În Tampa şi Orlando (Florida), Blue Rock Partners a redus chiriile pentru a face faţă concurenţei;
* În Seattle (Washington), Trinity Partnership, care deţine 1.000 de apartamente, a construit un cinematograf digital gratuit de 24 de locuri într-una dintre clădirile sale;
* În New York, Viking Management plăteşte în locul chiriaşilor onorariul agentului imobiliar, care este, de obicei, echivalent cu chiria pe o lună sau două.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII