20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAnalize RMN la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

Analize RMN la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu

La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu se vor putea efectua, începând de astăzi, analize medicale complexe de tip RMN. Aparatul va fi pus în funcţiune după ce în ultimele zile au fost făcute probe cu privire la funcţionarea acestuia în condiţii corespunzătoare. Este pentru prima dată când în Gorj se vor putea efectua investigaţii complexe de acest gen, astfel încât bolnavii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la alte spitale din judeţele învecinate.
Aparatul RMN a fost adus de o firmă specializată, care a pregătit şi o echipă de specialişti pentru efectuarea analizelor. Conducerea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu a pus la dispoziţie spaţiul, iar societatea care deţine aparatul RMN va efectua zilnic cinci analize gratuite. Dumitru Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, a precizat că unitatea spitalicească rămăsese singura în care nu se puteau efectua analize RMN: „Aparatul este de ultimă generaţie. Spitalul a încheiat un contract de comodat cu firma care l-a montat şi se vor efectua zilnic cinci analize gratuite“.

Un nou computer tomograf

Spitalul Judeţean Târgu Jiu va face economii substanţiale prin punerea în funcţiune a aparatului RMN, pentru că bolnavii nu vor mai fi transportaţi la alte unităţi sanitare pentru efectuarea acestor investigaţii medicale. În fiecare lună, Spitalul Judeţean cheltuia aproximativ 30.000 de lei pentru transportul bolnavilor cu ambulanţa şi decontarea analizelor. „Bolnavii erau transportaţi la Craiova cu ambulanţa pentru efectuarea investigaţiilor de tip RMN, iar spitalul suporta costurile de transport şi preţul analizelor. Acum, toate analizele vor fi efectuate la Târgu Jiu, iar decontările se vor face prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj“, a spus Dumitru Pălivan.
Acesta a precizat că firma care deţine aparatul RMN va mai monta şi un computer tomograf întrucât cel care funcţionează în prezent în cadrul Spitalului Judeţean este uzat şi depăşit moral. „Se va încheia tot un contract de comodat pentru spaţiu şi în câteva zile va începe amenajarea acestuia“, a mai precizat Dumitru Pălivan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII