20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCresc lefurile medicilor rezidenţi

Cresc lefurile medicilor rezidenţi

Un medic rezident anul I, cu un salariu de bază de 900 de lei în prezent, ar urma să câştige, de la 1 ianuarie 2009, cel puţin 1.125 de lei pe lună, potrivit clauzelor din acordul semnat de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Sindicală Sanitas. „La salariul de bază se vor adăuga sporuri de prevenţie de 15% şi o mărire salarială de cel puţin 10%. Orice medic din sistem va avea o mărire totală de cel puţin 25%“, a precizat liderul Sanitas, Marius Petcu. Pe lângă mărirea de cel puţin 25 de procente, un medic rezident debutant va primi anual trei prime de stabilitate, fiecare echivalentă cu un salariu de bază.

„De asemenea, se va adăuga prima de vacanţă, care este tot echivalentul salariului de bază“, a mai spus Petcu. Federaţia Sanitas şi Ministerul Sănătăţii au semnat vineri, la sediul ministerului, acordul privind creşterea salariilor în sistemul sanitar cu până la 25% în 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat până la 15 decembrie. Lefurile din Sănătate vor creşte diferenţiat, astfel încât de cele mai importante majorări să beneficieze angajaţii cu salarii mici. Majorarea cu până la 25 de procente se va aplica la salariul de bază.

Potrivit acordului, în afară de această creştere, vor fi majorate, tot din ianuarie 2009, şi sporurile de prevenţie, de la 11 la 15%, iar angajaţii din sistem vor beneficia de trei prime anuale de stabilitate, în loc de două, cât primesc în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU