20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCE vrea prelungirea concediului

CE vrea prelungirea concediului

Comisia Europeană a propus ieri prelungirea de la 14 la 18 săptămâni a concediului de maternitate în UE şi oferirea unei protecţii mai bune a locului de muncă pentru femeile care pleacă sau revin din acest concediu, relatează Reuters. Un concediu de maternitate mai lung le-ar determina pe femei să revină mai uşor la muncă după naştere, consideră Comisia.

Executivul UE a mai propus ca femeile care lucrează pe cont propriu să beneficieze de aceeaşi perioadă de concediu de maternitate ca şi celelalte angajate. Propunerile sunt parte a intenţiei UE de a include mai multe femei în forţa de muncă şi a eforturilor de a face faţă problemelor reprezentate de îmbătrânirea populaţiei Uniunii.

Philip Bushill-Matthews, eurodeputat conservator, a criticat propunerea, spunând că este în detrimentul afacerilor mici şi că guvernele naţionale ar trebui să fie cele care hotărăsc astfel de lucruri. „Deciziile legate de concediul de maternitate ar trebui luate de guvernele naţionale, nu de UE“, a subliniat el.

„Afacerile mici se vor chinui pentru a-şi permite acest cost în plus. Unele dintre acestea s-ar putea gândi de două ori înainte de a angaja tinere, temându-se că ele ar putea pleca în concediu de maternitate“, a conchis eurodeputatul.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS