14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStolojan - premier, Macovei - la justiţie

Stolojan – premier, Macovei – la justiţie

Liderul PD-L, Emil Boc, a anunţat oficial ieri, în faţa delegaţilor la Conferinţa Naţională a partidului, că Theodor Stolojan este propunerea democrat-liberalilor pentru postul de premier, precizând că într-un viitor cabinet condus de acesta nu există „funcţii de ministru prestabilite“. „Oricine poate ocupa funcţia de ministru dacă are performanţă politică şi electorală. Asta înseamnă că în PD-L există competenţe şi foarte mulţi oameni capabili să ocupe orice funcţii ministeriale“, a adăugat liderul PD-L.

Câteva minute mai târziu, Boc s-a contrazis, afirmând public că democrat-liberalii o vor susţine pe Monica Macovei ca ministru independent al justiţiei. „În domeniul justiţiei vom susţine în continuare un independent, pentru a fi siguri că rămâne departe de influenţa politicului. O vom susţine pe Monica Macovei ca independent la Ministerul Justiţiei“, a anunţat liderul PD-L în faţa delegaţilor de la Conferinţa Naţională.

Monica Macovei a fost susţinută, ca independent, de PD în 2004 pentru portofoliul Ministerului Justiţiei, pe care l-a ocupat până în 2007, când democraţii au fost eliminaţi de la guvernare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU