14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCeferiştii ameninţă cu greva

Ceferiştii ameninţă cu greva

Angajaţii CFR din sectorul Mişcare Comercial ameninţă cu greva generală din octombrie, dacă guvernul nu aprobă bugetele pe 2008, prin care să stabilească investiţiile în infrastructură, mai ales că, în ultimele 45 de zile trei impiegaţi de mişcare au murit din cauza stresului şi a condiţiilor de muncă. „Dintr-un total de 16.056 de macazuri, peste 15.000 au durata de funcţionare expirată sau sunt scadente la reparaţii, 3.235 de poduri şi podeţe au durata de viaţă expirată, iar 67 de tuneluri sunt scadente la reparaţii, în condiţiile în care, în acest an, s-a alocat refacerii infrastructurii feroviare doar 10% din necesarul de un miliard de lei“, a declarat ieri preşedintele Federaţiei Feroviare Mişcare Comercial, Gheorghe Popa.

Liderul sindical susţine că, din cauza subfinanţării infrastructurii, foarte multe trenuri au întârzieri, întrucât conductorii sunt obligaţi să reducă viteza pentru a nu pune în pericol siguranţa călătorilor. „Salariaţii CFR sunt hotărâţi să înceteze lucrul în luna octombrie pentru că nu mai sunt dispuşi să-şi asume riscuri cauzate de lipsa de investiţii. Zeci de staţii CFR funcţionează fără energie electrică şi apă, nu există grupuri sanitare, iar la iarnă nu vom avea combustibili pentru încălzire, din cauză că nu putem face licitaţii“, a explicat preşedintele Federaţiei Feroviare Mişcare Comercial.

Gheorghe Popa a adăugat că greva generală din octombrie va fi primul conflict de muncă din România în care angajaţii nu solicită salarii mai mari, ci condiţii mai bune de muncă. Liderii sindicali îi solicită o întrevedere ministrului transporturilor, Ludovic Orban, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă angajaţii CFR, şi ameninţă că, în caz contrar, vor declanşa greva generală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII