26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTestare pentru suplinitori

Testare pentru suplinitori

Suplinitorii care vor un post în învăţământ încep astăzi o nouă serie de testări, cei calificaţi fiind programaţi primii.

Suplinitorii din judeţul Olt se prezintă astăzi şi mâine, la noi testări. Pentru proba de astăzi, la care participă cei calificaţi, s-au înscris aproximativ 70 de candidaţi, locul de desfăşurare a examenului fiind Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ Slatina, corpul B. Mâine, în acelaşi loc, sunt aşteptaţi cei peste 150 de suplinitori necalificaţi înscrişi pentru testare. Toţi se vor prezenta ulterior în şedinţele publice de repartizare a posturilor rămase.

Dificultăţi la repartizare

Necalificaţii (absolvenţi de studii superioare în altă specialitate sau candidaţi în curs de calificare) au şanse reale să ocupe un post la discipline cum sunt: construcţii, electronică şi comerţ (în anumite situaţii), industrie alimentară. Absolvenţii de limbi moderne au şi ei şanse în cătunele izolate din nordul judeţului şi chiar şi pe posturi mai bune, dar mult după începerea anului şcolar, când alţi profesori renunţă la post, din diverse motive. Cert este că şi acest an şcolar va începe în anumite unităţi de învăţământ fără profesori la catedră, procesul de repartizare pe posturi fiind complicat de prevederea din metodologie care permite titularilor 2008 detaşarea încă din primul an. Peste 50 de titulari din Dolj, care au fost repartizaţi în Olt, au solicitat detaşarea, soluţionarea situaţiei acestora ţinând pe loc ocuparea posturilor pe care le vor lăsa libere şi prelungind procesul de încadrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS