14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEnergia nu se scumpeşte înainte de alegeri

Energia nu se scumpeşte înainte de alegeri

Preţurile la energie electrică nu vor creşte până la 1 iulie 2008, însă după această dată va fi operată o majorare pentru consumatorii industriali, dar este posibilă o scumpire şi pentru consumatorii casnici, a anunţat ieri Nicolae Opriş, vicepreşedintele în domeniul energiei electrice din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Preţurile la energia electrică livrată consumatorilor industriali va creşte semnificativ începând cu 1 iulie 2008, din cauza costurilor privind emisiile de dioxid de carbon. Din această cauză, este posibilă şi o creştere a electricităţii către populaţie tot de la 1 iulie. Însă, avem soluţii pentru ca această creştere să fie mai puţin simţită de populaţie, consumatorii casnici să fie mai puţin afectaţi“, a declarat ieri Nicolae Opriş.

La rândul său, ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, a subliniat că până la 1 iulie 2008 preţurile nu vor creşte la energie, însă nu poate spune ce se va întâmpla după aceea.

„Din februarie şi până în iulie avem o stabilitate la preţul gazelor. Însă, ce se va întâmpla pe viitor nu putem spune“, a afirmat Vosganian.

În ceea ce priveşte impactul pe care-l va avea viitoarea companie naţională asupra preţurilor la energia electrică, acesta nu este cunoscut. „Având în vedere că statul este proprietarul actual al producătorilor de energie şi tot statul va fi acţionarul majoritar al holdingului, preţul la energie nu ar trebui să crească“, a precizat Opriş.

Ultima scumpire a energiei electrice a fost operată de la 1 aprilie 2007, cu 3,95%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU