25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumuri blocate din cauza zăpezii

Drumuri blocate din cauza zăpezii

Mai multe drumuri au fost blocate ieri-dimineaţă în Valea Jiului de zăpada care a fost spulberată de vânt, iar zeci de autovehicule au circulat cu viteză foarte mică pentru a ieşi din ambuteiaje. Pe strada principală din Petroşani, maşinile de deszăpezire care au ieşit încă de la primele ore ale dimineţii nu au făcut faţă ninsorii, stratul de zăpadă depăşind pe carosabil 15 centimetri.

În plus, pe drumul ce leagă municipiul de staţiunea turistică Parâng, mai multe maşini au rămas blocate duminică seară şi salvamontiştii ajutaţi de jandarmii montani au fost nevoiţi să sape în jurul acestora şi să degajeze singuri căile de acces în staţiune. Vântul a suflat cu putere şi telescaunul a fost de mai multe ori oprit, maşinile rămânând singurul mijloc de transport în zonă.

Cel mai mare ambuteiaj în trafic s-a creat ieri dimineaţă la intrarea dinspre Deva în municipiul Petroşani, unde mai multe autoturisme s-au înzăpezit. Traficul a fost cu greu descongestionat de un echipaj al Poliţiei Rutiere. „Se circulă foarte greu, sigur autorităţile or să se scuze din nou că au fost luate pe nepregătite de ninsoare, că doar suntem în mijlocul iernii“, a declarat un şofer.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, susţine că acţiunile celor care au încercat să degajeze străzile au fost mult îngreunate de viscol şi de ninsoare.

„Au fost aproape nonstop pe străzi cei de la deszăpezire, însă sunt prea puţine utilaje şi nu au făcut faţă viscolului şi ninsorii abundente“, a spus Iacob Ridzi.

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Valea Jiului, Petru Mârza, a declarat că echipajele rutiere au fost încă de dimineaţă pe teren şi au acţionat pentru prevenirea blocajelor. „Se circulă în condiţii de iarnă şi mai greu în localităţi. Nu avem zone chiar blocate, iar pe drumurile naţionale circulaţia se desfăşoară normal“, a spus Mârza.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS