14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFrigul alungă copiii din grădiniţă

Frigul alungă copiii din grădiniţă

60 de copii înscrişi la Grădiniţa nr. 32 din cartierul Brazda lui Novac stau acasă din cauza frigului din instituţie. Ca să nu se îmbolnăvească, părinţii au preferat să-i ţină acasă, la căldură, până când termometrul din sălile unde se joacă şi mănâncă va ajunge la temperaturi normale.

O echipă a Regiei de Termoficare a fost ieri la faţa locului şi a descoperit că trei dintre caloriferele de la etaj nu funcţionau. Directoarea grădiniţei, Stela Pătru, a declarat că frig este doar la etaj, unde stau cei 100 de copii înscrişi la diferite grupe de vârstă. „La parter este bine, dar la etaj este mai frig. Bine că aici sunt doar copii care stau până la ora 12.00 şi nu au program prelungit. Uitaţi, de exemplu, aici la etaj sunt 16 grade în sală. Am înţeles de la cei de la Termoficare că agentul termic care vine de la CET nu are temperatura optimă la intrarea în conducte, iar la retur este aproape rece.

Caloriferele sunt călduţe şi ele ar trebui să te frigă când pui mâna pe ele, pentru că aici sunt copii“, a spus aceasta.

Directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache, are însă altă părere despre cauza frigului. „Doamna directoare ar face bine să mai aerisească acele calorifere care nu merg. Nu se poate ca blocurile să aibă căldură, iar grădiniţa nu. Astă-vară, o firmă a lucrat la instalaţia de încălzire a grădiniţei şi a desfiinţat vanele. Au făcut improvizaţii la instalaţia de încălzire, iar acum trebuie să reparăm noi. Mâine (azi – n.r.) vom trimite acolo o echipă ca să bage căldură“, a spus Tudorache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS