14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMotru, sub zăpadă

Motru, sub zăpadă

Peste cincizeci de beneficiari ai Legii nr. 416 şi trei utilaje au muncit două zile pentru deszăpezirea arterelor centrale din oraşul Motru. Stratul de zăpadă gros de 40 cm, bătătorit de mijloacele auto, constituie un impediment pentru lucrătorii care folosesc lopeţi, iar utilajele de intervenţie nu realizează lucrări la parametrii doriţi de administraţia locală. Primarul oraşului, Dorin Hanu, şi viceprimarul Tudor Dobrică şi-au împărţit zonele de răspundere pentru deszăpezire şi supraveghează în permanenţă lucrările ce se execută pe timp de zi.

La Exploatarea Minieră de Carieră Motru, afectată în mod deosebit de ninsoarea din primele zile ale acestui an, s-a hotărât întreruperea vacanţei unora dintre salariaţi, care au fost chemaţi la serviciu pentru a ajuta la deszăpezire. Atât Cariera Lupoaia, cât şi Cariera Roşiuţa, care au efectuat în zilele de vacanţă stabilite de SNLO doar lucrări de natură tehnică şi livrări de cărbune, au solicitat, în urma ninsorilor, prezenţa unor salariaţi şi au reuşit în două zile să îndepărteze zăpada din locurile strategice. „La această oră, toate drumurile de acces care duc spre locurile de muncă şi spre utilajele care vor fi puse în funcţiune pe 7 ianuarie sunt practicabile, iar mobilizarea unor salariaţi care erau liberi a dat rezultate“, a spus Florian Ionescu, directorul Carierei Roşiuţa. Luni, când se vor relua activităţile miniere, cele două cariere vor fi pegătite să intre în producţie, la capacitatea maximă.

Eforturi deosebite în zilele de sărbătoare au depus şi cei de la SC Electrica SA, ale căror linii de transport pentru energia electrică au fost afectate de zăpadă, în satele Ploştina şi Râpa producându-se câte două-trei întreruperi de alimentare, care au durat între două şi patru ore în perioada ninsorilor. „Durata mică de întrerupere a curentului electric s-a datorat intervenţiilor rapide făcute de salariaţii noştri, aduşi în afara programului de lucru“, a declarat Romulus Modoran, şeful Centrului de Distribuţie Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII