14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvamontiştii, în alertă de Revelion

Salvamontiştii, în alertă de Revelion

Salvamontiştii din Valea Jiului au fost în alertă de Sărbători pentru că mulţi turişti s-au aventurat pe pârtie fără echipamente de protecţie şi pentru că, până la prima ninsoare, pârtiile au fost acoperite cu un strat de gheaţă. Cele mai multe accidente au avut loc pe pârtiile din Munţii Parâng.

„Au fost cazuri de fracturi, contuzii şi chiar come alcoolice sau intoxicaţii. Au fost în jur de 40 de intervenţii, majoritatea grave, ultima fiind chiar în prima zi a anului, când o fată de 21 de ani a căzut cu sania şi s-a lovit la coloană“, a spus Dumitru Bârlida, şef Serviciu Salvamont Parâng.

În Straja, în schimb, salvamontiştii au spus că nu au înregistrat nici un accident. „Faţă de alţi ani, turiştii au fost mai educaţi în ceea ce priveşte regulile de comportament în munte, au venit bine echipaţi şi nu am avut decât intervenţii minore“, a declarat Mihai Csiki, salvamontist.

În masivul Parâng au fost aproximativ 2.000 de turişti, iar în masivul Straja, în jur de 3.000 de turişti. Toate pârtiile de schi sunt în stare bună pentru schiat, zăpada depăşeşte o jumătate de metru în ambele staţiuni, iar vremea este frumoasă, pentru că din noaptea de Revelion ninge încontinuu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS