14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu trecut în 2008 pe întuneric

Au trecut în 2008 pe întuneric

4.000 de mehedinţeni au rămas în noaptea de Revelion fără energie electrică. Oamenii şi-au petrecut ajunul Anului Nou în stradă şi au aşteptat toată noaptea venirea curentului electric.

Pana de curent a fost sesizată în jurul orei 18.00. Un transformator din comuna Şimian a luat foc şi a explodat. Localnicii au sunat de mai multe ori la Electrica, dar specialiştii nu au răspuns solicitărilor decât după ora 21.00 şi atunci nu au avut cum să repare defecţiunea.

„Nu este posibil să rămânem fără lumină chiar în noaptea de Revelion. Nu ne răspunde nimeni la telefon şi cei de la Electrica ne ignoră“, spuneau supăraţi locuitorii comunei Şimian.

Într-un târziu, doi electricieni care au venit fără aparat de măsură şi doar cu un cleşte izolat au dat verdictul: „Nu putem face nimic, este distrus transformatorul. Plecăm la bază să vorbim cu şefii noştri“. Aceştia au încercat să dea bir cu fugiţii, dar localnicii i-au sechestrat şi nu le-au mai dat drumul până ce alţi specialişti nu au venit să le remedieze situaţia.

Electricienii au încercat să sune la poliţie, dar nu au putut pleca din mijlocul sătenilor.

Cu toate că au sosit la faţa locului două autospeciale cu macarale şi mai mulţi lucrători, energia electrică a venit cu puţin înainte de zorii zilei de 1 ianuarie 2008. Abonaţii SC Electrica sunt hotărâţi să dea societatea de furnizare a energiei electrice în judecată, aceştia acuzând că mai multe aparate electronice le-au fost distruse de pana de curent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS