15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCum să facem conversaţie

Cum să facem conversaţie

Subiectele de conversaţie „măruntă“ vă pot ajuta să vă simţiţi confortabil şi să vă integraţi social în locurile unde vă aflaţi, în special dacă sunteţi invitată la o petrecere unde cunoaşteţi doar gazda sau dacă mergeţi într-un loc unde nu ştiţi pe nimeni.

Probabil nu o dată aţi fost pusă într-o astfel de situaţie şi, la fel de probabil, aţi trecut prin momente de linişte stânjenitoare, când pur şi simplu nu găseaţi un subiect de discuţie potrivit. Vă prezentăm câteva ponturi demne de urmat pentru a iniţia şi a purta o conversaţie agreabilă chiar şi cu persoane pe care le întâlniţi pentru prima dată. În primul rând, „exersaţi“ arta de a face conversaţie. Impuneţi-vă să discutaţi cu cât mai multe persoane: intraţi în vorbă cu vânzătoarele, cu chelnerii, cu cei care stau alături de dumneavoastră la coadă, întrebaţi-vă colegii şi vecinii de sănătate. Nu vă limitaţi să vă purtaţi astfel doar cu persoane de aceeaşi vârstă cu dumneavoastră: vorbiţi cu toată lumea, inclusiv cu bătrânii, puştii şi turiştii „rătăciţi“ prin oraş.

Cheia succesului pentru a vă integra în orice discuţie este să fiţi o persoană informată. Citiţi cât de mult posibil, ziare, reviste, cronici de film, cărţi nou apărute şi romane clasice. Lectura nu a făcut rău nimănui şi este cea mai bună metodă de a vă pune la curent cu subiecte ce pot fi discutate. Mai mult decât atât, „împrieteniţi-vă“ cu cultura, sub toate formele ei. Televiziunea, muzica, sportul, moda, arta sau poezia sunt surse inepuizabile de subiecte de conversaţie.

 

Ponturi care funcţionează

 

Vorbiţi cu dumneavoastră înşivă. Monologul este cea mai bună metodă de a exersa o conversaţie. Stabiliţi o listă cât mai variată cu subiecte de conversaţie şi analizaţi cu atenţie şi în mod critic ce aveţi de spus pe marginea fiecărei teme. Cu cât lista este mai variată, cu atât mai bine. Stabiliţi şi menţineţi contactul vizual cu interlocutorul şi nu uitaţi să zâmbiţi. Această atitudine vă va da un aer de persoană binevoitoare şi interesată de discuţie. De asemenea, încercaţi să găsiţi un „teren comun“ între dumneavoastră şi persoana sau persoanele cu care discutaţi. Vorbiţi despre un eveniment mediatizat, împărtăşiţi idei în legătură cu cele mai bune restaurante, discutaţi despre filmele sau genurile muzicale preferate. Nu intraţi în politică şi nu dezbateţi pe tema religiei, în general evitaţi subiectele controversate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS