15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRaspundem cititorilor

Raspundem cititorilor

Trimiteti intrebarile dumneavoastra pe adresa: Gazeta de Sud, strada Câmpia Izlaz, nr. 97A, Craiova sau pe e-mail [email protected]


Ati primit pensia retroactiv


Domnul Dumitru Cirstei, din Craiova, pensionat din 1996, ne-a trimis pe adresa redactiei o scrisoare in care se declara nemultumit de modul in care i-a fost recalculata pensia. „In urma recalcularii, pensia mea nu a fost marita cu nimic, cu toate ca am depus la Casa de Pensii Dolj adeverinte cu sporurile cuvenite inca din februarie 2005. In aceeasi situatie se afla si sotia mea, Paraschiva Cirstei“, a povestit barbatul.


GdS: „Dosarul domnului Dumitru Cirstei a intrat in procesul de recalculare a pensiilor conform OUG nr. 4/2005, iar in urma recalcularii punctajul rezultat este mai mare decât cel anterior recalcularii. Diferentele rezultate prin recalcularea pensiei au fost incasate de domnul Dumitru in luna mai 2006. Dosarul doamnei Paraschiva a intrat in procesul de recalculare a pensiilor conform aceleiasi ordonante, iar in urma recalcularii a rezultat un punctaj mai mare decât cel anterior recalcularii. Drepturile cuvenite din recalcularea pensiei i-au fost achitate in perioada 23-27 iunie 2006“, a mentionat Ileana Ciutan, director executiv al Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.D.)


In august o sa primiti diferentele de bani


Alta sesizare a venit pe adresa Gazetei de Sud de la doamna Ecaterina Bobina. Atât dumneaei, cât si sotul, Stefan Bobina, se considera nedreptatiti de procesul anevoios al recalcularii pensiilor.GdS: „In urma recalcularii pensiilor, doamnei Ecaterina i s-a emis o noua decizie. Punctajul i-a crescut fata de cel anterior si, in consecinta, incepând din luna august o sa primeasca diferentele cuvenite. Domnului Stefan, in cel mai scurt timp posibil, o sa ii trimitem un raspuns acasa si o noua decizie de recalculare“, a spus Ileana Ciutan, director executiv al Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.D.)


Ati primit drepturile cuvenite


„Sunt pensionata din anul 2000. Pe lânga faptul ca nu mi s-a recalculat in termenul respectiv, acum suntem mereu amânati de la o luna la alta. In plus, ni s-a spus ca vom primi diferente numai pentru luna decembrie si nu de la data recalcularii, asa cum ar fi firesc“, a precizat Ileana Calota, pensionara din Craiova.


GdS: „In urma procesului de recalculare, punctajul rezultat este mai mare decât cel anterior. Toate diferentele cuvenite din recalculare i-au fost deja achitate doamnei Calota“, a mentionat directorul executiv al Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS