15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalRezultate bune la Testele Nationale

Rezultate bune la Testele Nationale

Elevii hunedoreni au obtinut, in sesiunea din acest an, note mai mari decât cei de anul trecut si o promovabilitate de 70 la suta. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) spun ca aceste rezultate sunt multumitoare, chiar daca nu a fost nici o medie de 10, iar numarul contestatiilor este de 426. Rezultatele finale vor fi afisate la sfârsitul acestei saptamâni, joi fiind ziua in care vor fi definitivate si contestatiile. „Rezultatele sunt bune, iar examenul s-a derulat in conditii optime, chiar si in cazul celor 13 copii care, din motive de sanatate, au sustinut probele acasa sau la spital si au avut nevoie de comisii speciale“, a spus Ioan Sterea, purtator de cuvânt al ISJ Hunedoara.


Conform statisticilor, in judetul Hunedoara au obtinut note peste 5,00 si au promovat examenul de capacitate 3.645 de elevi, in timp ce 1.204 au fost declarati respinsi. Pâna duminica seara, la ora 20.00, la inspectorat au fost inregistrate 426 de contestatii, cele mai multe fiind depuse la matematica – 183, 174 la limba si literatura româna, 41 la geografie si 28 la istorie. Lucrarile elevilor care au contestat media obtinuta vor fi corectate in centrul interjudetean de la Târgu Jiu.


De ieri, in judetul Hunedoara au inceput examenul de bacalaureat aproximativ 4.700 de elevi, in Valea Jiului absolventii fiind testati in sase centre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS