15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCum sa elimini toxinele din organism

Cum sa elimini toxinele din organism

Tehnica de eliminare a cantitatii de toxine din organism actioneaza prin intensificarea digestiei si prin mentinerea unei digestii puternice intreaga viata. Aceste metode, numite „tehnici ale inteligentei trupului“, sunt procedee simple de insufletire a inteligentei launtrice a trupului dumneavoastra, astfel incât hrana sa fie digerata si transformata in energie, inteligenta si armonie. Unele dintre aceste tehnici presupun sa va schimbati obiceiurile pe care le aveti in prezent, insa beneficiile vor fi imediate si evidente.


Tehnici pentru o alimentatie inteligenta


Mâncati intr-o atmosfera calma si linistitoare. Conditiile in care consumati alimentele sunt la fel de importante ca hrana insasi. Incercati sa nu va impartiti atentia lucrând, citind, ascultând muzica sau uitându-va la televizor in timp ce mâncati. Atunci când luati masa ar trebui sa va concentrati atentia mai ales asupra hranei, astfel incât sa va puteti bucura cu adevarat de mâncare si sa savurati delicioasele ei arome si gusturi. S-a constatat ca oamenii supraponderali au tendinta sa infulece mâncarea fara sa-i acorde atentie sau respect si, de cele mai multe ori, prefera restaurantele fast-food, a caror atmosfera febrila si grabita este exact opusul unui mediu sanatos si propice pentru a servi o masa. Aveti grija sa fiti intotdeauna asezat pe scaun, atunci când mâncati. Chiar daca nu intentionati sa luati decât o gustare, de exemplu un ciorchine de strugure, rezervati-va timpul necesar si asezati-va la masa. Fiti atenti la ceea ce faceti si nu va grabiti. Va va ajuta sa va pregatiti digestia si sa deveniti constient de mâncare si de gradul dumneavoastra de foame. Specialistii ne recomanda sa nu mâncati atunci când sunteti suparat, pentru ca in aceste momente, astfel de emotii pot afecta cu siguranta digestia. Mai bine asteptati sa luati masa pâna ce va veti simti mai linistit. Opriti-va din mâncat atunci când ati ajuns la punctul de confort maxim. Potrivit invataturilor asiatice, este bine sa ne umplem numai trei sferturi din stomac atunci când mâncam.


Graba strica treaba


Evitati mâncarurile si bauturile foarte reci, pentru ca acestea au tendinta sa „inghete“ focul digestiv. Desi multi sunt de parere ca au nevoie de mult timp ca sa renunte la obiceiul lor de a consuma bauturi reci ca gheata, vor constata cu surprindere ca dupa doar câteva saptamâni, acestea nu le mai lipsesc, iar organismului le este mult mai bine fara ele. Aveti grija sa nu vorbiti in timp ce mestecati. Pe lânga faptul ca nu este un obicei prea politicios, atunci când mestecati si când inghititi, simturile dumneavoastra ar trebui sa fie concentrate spre interior, bucurându-se de gustul, aspectul si aroma mâncarii. Mâncati cu o viteza moderata. Ca sa puteti regla viteza cu care mâncati, nu luati furculita sau lingura pentru urmatoarea bucatica de mâncare inainte sa fi terminat de mestecat si inghitit bucatica precedenta. Aveti grija ca mesele dumneavoastra sa contina alimente proaspat gatite. Desi cei mai multi oameni cred ca alimentele crude ii vor ajuta sa slabeasca, trebuie mentionat ca in general mâncarurile gatite sunt mult mai usor de digerat. Majoritatea meselor dumneavoastra ar trebui sa fie gatite, linistitoare, echilibrate si delicioase. De asemenea, mâncarea trebuie sa fie proaspat gatita, pentru ca resturile de la o masa precedenta sunt adesea greu de digerat.


Linistea din jurul mesei


Relaxati-va câteva momente, dupa ce ati terminat de mâncat. Astfel, digestia poate incepe fara efort. In felul acesta veti dovedi respect pentru actul de a mânca si pentru procesele metabolice declansate de consumarea hranei. Chiar daca munca dumneavoastra va cere „sa mâncati si sa fugiti“, scurta perioada dedicata relaxarii dupa ce ati terminat de mâncat va fi un timp folosit eficient. Aceste câteva clipe de liniste exprima o diferenta cruciala in modul dumneavoastra de a aborda consumarea hranei si sanatatea, in general. Dedicati-va una sau doua mese pe saptamâna unei activitati numite „meditatia asupra constientizarii actului de a mânca“. Este o tehnica de utilizare a fortei de autosugestie pentru imbunatatirea digestiei si a metabolismului. Tehnica presupune sa mâncati deliberat si foarte incet, in timp ce constientizati intentia ce sta la baza fiecarei miscari. Incepeti prin a privi mâncarea, constientizând intentia de a o privi. Deveniti constient de aroma mâncarii prin intentia dumneavoastra de a constientiza aroma hranei pe care urmeaza sa o consumati. La fiecare bucatica, simtiti intentionat gustul fiecarei inghitituri. De obicei, oamenii manânca rapid si mecanic, ca si cum ar forma un numar de telefon sau ar achita o factura. Dar daca veti mânca una sau doua mese pe saptamâna constientizând consumul hranei si având intentia acestui act, va puteti imbunatati atitudinea generala pe care o aveti fata de hranirea organismului. Este absolut esential sa exersati si sa stapâniti meditatia constientizarii actului de a mânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS