15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliclinica Sportiva nu are bani

Policlinica Sportiva nu are bani

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Dolj intentioneaza sa ia masuri pentru ca Policlinica Sportiva Craiova sa devina profitabila, in conditiile in care unitatea sanitara are datorii de peste 100 de milioane de lei numai la chirie.


ASP Dolj cauta solutii pentru eficientizarea activitatii Policlinicii Sportive din Craiova care abia reuseste sa acopere plata salariilor. Potrivit conducerii institutiei, unitatea sanitara aflata in subordinea Spitalului de Urgenta Craiova are de platit doar catre Clubul Sportiv Municipal Craiova aproximativ 100 de milioane de lei, la care se adauga penalitati de intârziere, pentru neplata la timp a chiriei.


Prof. dr. Dan Gabriel Mogos, directorul executiv al ASP Dolj, considera ca reprezentantii Clubului Sportiv Municipal Craiova nu ar trebui sa perceapa chirie policlinicii, in conditiile in care beneficiaza gratis de anumite servicii medicale. „La Policlinica Sportiva exista niste probleme, in sensul ca avem medici care ofera servicii sportivilor, noi platim aceste servicii, iar Clubul Sportiv, in schimb, ne percepe chirie. De exemplu, policlinica da avize medicale, gratuit, pentru cluburile profesioniste si nu este normal. Pornind de la aceste nereguli, s-au cautat solutii de eficientizare a serviciilor medicale“, a mentionat Mogos.


Clubul nu are bani sa trimita copiii la competitii sportive


Deocamdata, conducerea ASP Dolj a solicitat medicului-sef de policlinica, dr. Valentina Dinu, sa vina cu un plan concret de reabilitare a policlinicii, insa s-a aratat deschisa fata de oricare idee, venita din partea angajatilor. „In final, voi analiza toate aceste propuneri, dupa care voi discuta cu colectivul Policlinicii Sportive si vom lua impreuna o hotarâre care se va concretiza printr-un contract de furnizare si un regulament de functionare care sa aduca avantaje medicilor si sportivilor“, considera Mogos. Directorul ASP Dolj a mai spus ca pe masa parlamentului urmeaza sa ajunga in curând un proiect de lege care va reglementa modul de functionare a policlinicilor spitalelor.


Directorul CSM Craiova, Sorin Matei, s-a aratat contrariat de afirmatiile directorului ASP Dolj care vede in perceperea chiriei un abuz. „Policlinica Sportiva este in subordinea Ministerului Sanatatii si isi desfasoara activitatea intr-o cladire care apartine altei institutii. Este normal sa plateasca chirie. Probabil foarte putina lume stie ca avem probleme din cauza ca Policlinica Sportiva nu si-a achitat chiria. Saptamâna trecuta nu am avut bani sa trimit copiii la campionat la Bucuresti“, a spus Sorin Matei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS