15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMarea canalizare - intârzieri in lant

Marea canalizare – intârzieri in lant

Cea mai mare parte a lucrarilor de introducere a canalizarii in Craiova sunt in intârziere. Pentru ca firma constructoare sa nu depaseasca termenul de executie, municipalitatea i-a impus sa munceasca si in week-end.


Dupa ce a fost demarata cu mare tam-tam, in urma cu opt luni, introducerea canalizarii in cartierele craiovene este acum in mare intârziere. Desi firma care a câstigat licitatia pentru efectuarea lucrarilor, SC HIDROCONSTRUCTIA SA, a invocat zeci de motive, pentru care nu a reusit sa isi faca treaba, in prezent, e nevoie de munca serioasa pentru a nu fi depasite termenele de finalizare. In aceste conditii, autoritatile locale sunt ingrijorate ca perioada de executie s-ar putea intinde pe o durata mai mare de doi ani si jumatate.


„Ne-a fost prezentat graficul de esalonare a lucrarilor din partea constructorului, dar am refuzat sa il primim pentru ca vrem sa recupereze timpul pierdut. Au primit indicatii sa lucreze chiar si sâmbata si duminica pentru a se incadra in graficul de executie. Totusi, la capitolul canalizare nu avem probleme la fel de mari ca la statia de epurare de la Facai“, a declarat Sever Bordu, directorul Directiei Tehnic, Investitii si Gospodarire Comunala, din cadrul Primariei Craiova.


Pentru a se disculpa, constructorul a motivat ca lucrarile inainteaza in ritm lent deoarece nu are tot echipamentul necesar, iar pânza freatica a ajuns la o distanta foarte mica de sol.


Lucrarile pe strada Râului nici nu au inceput


In intârziere este si realizarea interceptorului de pe strada Râului, care trebuie sa preia apa din celelalte canale colectoare din zona si sa o transmita spre statiile de pompare. Probleme au aparut si la introducerea canalizarii pe bulevardul Nicolae Titulescu, unde s-a descoperit ca subtraversarile trebuia realizate la cote inferioare celor stipulate in proiect, iar racordul la intersectia strazii Maria Tanase trebuia modificat.


„In aceeasi zona, o parte din colectorul din partea din aval a trebuit reproiectat. La colectorul pluvial au fost montati 190 metri, din 1.100 metri. De asemenea, s-au montat patru camine si s-au forat trei subtraversari, din cele cinci care trebuia realizate“, a mai spus Bordu. Alta problema cu care se confrunta beneficiarul lucrarii este neinceperea lucrarilor pe strada Râului. Desi initial constructorul solicitase un termen de trei luni, in urma negocierilor cu municipalitatea perioada s-a redus la 30 de zile. Potrivit reprezentantilor primariei, initierea lucrarilor trebuia facuta de vineri, insa nu a avut loc. Din acest motiv, constructorul este deja in intârziere cu trei zile. Tot la capitolul intârzieri este inclusa si curatarea si inspectarea canalizarii existente. Pâna in prezent, s-au curatat doar 9,8 kilometri de canalizare din cei 130 de km.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS