16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal129 de ani de existenta

129 de ani de existenta

Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ din Craiova a aniversat vineri 129 de ani de existenta.


O unitate de invatamânt cu traditie in domeniul alimentatiei publice din Cetatea Banilor, Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“, a sarbatorit vineri 129 de ani de existenta. Primind in urma cu doi ani statutul de „Scoala Europeana“, Colegiul „Gheorghe Chitu“ si-a pastrat de-a lungul timpului traditia si inovatia in arta culinara, dar si tehnica de comercializare a marfurilor. La ceas aniversar, conducerea unitatii de invatamânt, impreuna cu dascalii si elevii scolii, a organizat o serie de manifestari cultural-educative de la care nu au lipsit reprezentanti ai autoritatilor locale, ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, dar si fosti dascali si elevi ai scolii. La masa personalitatilor s-a aflat alaturi de conducerea colegiului si prof. univ. dr. Petre Gigea-Gorun, ambasador al României la Paris, scriitor si fost elev al liceului.


„De fiecare data ma simt foarte bine, fiindca aici sunt ca acasa. Am fost elev al acestui liceu si ramân recunoscator pentru tot ce a facut liceul si profesorii mei. Dintr-un copil de la tara, venit la liceu in cipici si cu un palton vopsit cu frunze de nuc, am devenit treptat un om al societatii cu aprecieri atât pe plan national, cât si international. O parte din lucrarile mele (peste 21, cu aproximativ 8.800 de pagini tiparite) se afla in prezent si in biblioteca acestui liceu, in semn de recunostinta pentru ca aici m-am format“, a spus prof. univ. dr. Petre Gigea-Gorun.


Potrivit conducerii Colegiului National „Gheorghe Chitu“, din programul aniversar nu au lipsit colocviile metodice stiintifice, expozitiile tematice si manifestarile sportive.


Grupul Scolar Comercial „Gheorghe Chitu“ a devenit Colegiul National Economic „Gheorghe Chitu“ la 1 septembrie 2000, iar in mai 2004 a primit titulatura de Scoala Europeana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS