14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAnchetă pentru preţul pâinii

Anchetă pentru preţul pâinii

Premierul Tăriceanu a cerut ieri miniştrilor economiei şi agriculturii să demareze o anchetă, pentru a vedea dacă se justifică intenţia producătorilor din domeniul panificaţiei de a scumpi pâinea, şi a solicitat Consiliului Concurenţei să verifice dacă nu cumva producătorii aplică o „politică de tip cartel“.

„Am cerut ministrului economiei şi finanţelor şi Ministerului Agriculturii să facă o anchetă, să vedem ce se întâmplă, pentru că Rompan mereu anunţă măriri. Care este substratul? Ce costuri au crescut ca ei să justifice o majorare a preţurilor? Trebuie să vedem dacă nu există o politică de tip cartel, şi aici Consiliul Concurenţei are un rol important de jucat. Îl chem să îşi joace acest rol“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul a precizat că nu există o lipsă de făină sau de grâu în România. „Este o piaţă liberă pe care funcţionează importuri, se fac inclusiv exporturi. Trebuie să vedem care este motivul pentru care ei vor să decidă, absolut nejustificat, o majorare a preţului“, a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Rompan, Aurel Popescu, a anunţat marţi o posibilă scumpire a pâinii, chiar înainte de Paşte, cauzată de majorarea preţului grâului cu 10 bani/kg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII