14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectul vrea un miniguvern pentru judeţ

Prefectul vrea un miniguvern pentru judeţ

OLT. Prefectul judeţului ar dori ca instituţiile publice din Olt să funcţioneze într-un fel de miniguvern local. Acesta s-a arătat miercuri nemulţumit de colaborarea dintre instituţiile deconcentrate ale statului în 2007. Activitatea interinstituţională pentru rezolvarea unor situaţii sau pentru rezolvarea unor probleme grave în judeţ este un deziderat la care prefectul Octavian Popescu a făcut apel aproape în toate întrunirile Colegiului prefectural din care şefii instituţiilor publice fac parte. Octvian Popescu a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu presa, că important este faptul că aceasta a început să prindă viaţă la nivelul unor instituţii. Potrivit lui Octavian Popescu, poliţiştii au colaborat foarte bine anul trecut cu instituţii precum Garda Financiară.

„Este foarte important că anul trecut activităţile interinstituţionale au început să funcţioneze, mai ales la nivelul unor instituţii. Poliţia a colaborat, de pildă, foarte bine cu unele instituţii precum Garda Financiară sau Garda de Mediu. Se pare că Oltul stă foarte bine faţă de alte judeţe, unde nici măcar Colegiu prefectural nu funcţionează. Noi am încercat să transformăm colegiul dintr-o întrunire a raportărilor comuniste într-un organism funcţional şi eficient. Mai avem mult până ca între instituţii să funcţioneze un fel de miniguvern local“, a spus Octavian Popescu.

Prefectul n-a scăpat prilejul de a deplânge încă o dată soarta prefecţilor care au în subordine şi responsabilitate deconcentratele, fără să beneficieze însă de pârghii pentru controlul şi sancţionarea acestora atunci când astfel de măsuri s-ar impune. Octavian Popescu a spus că, în lipsa unei legislaţii, ar exista o posibilitate ca prefecţii să-şi impună punctul de vedere asupra unor instituţii locale prin delegarea responsabilităţilor ministerelor către şefii prefecturilor în rezolvarea unor probleme reale.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS