21.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierii nu-i scutesc pe investitori

Consilierii nu-i scutesc pe investitori

Prima solicitare formulată de un investitor care dezvoltă o afacere pe teritoriul Slatinei, de scutire de la plata impozitului pe terenul deţinut în municipiu, a fost respinsă vineri de consilierii locali. SC Benteler Distribution România SRL, care construieşte un depozit angro la ieşirea din Slatina, spre Brebeni, a formulat o astfel de cerere bazându-se pe prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, în art. 286 al acesteia specificându-se: „Consiliul local poate acorda scutiri de la plata impozitului pe teren datorat de către persoanele juridice care efectuează investiţii de peste 500.000 de euro pe o perioadă de până la cinci ani inclusiv“.

Deşi este iniţiatorul proiectului, primarul Darius Vâlcov a fost primul care le-a recomandat consilierilor să nu-l voteze, motivul fiind că ar crea un precedent. De altfel, nici consilierii nu s-au prea dat în vânt după ideea scutirii de impozit, mai mulţi dintre ei fiind de părere că nu e firesc să scutească de la plată un agent economic pentru că a amenajat un depozit (deşi investiţia este de peste două milioane de euro), care poate crea câteva zeci de locuri de muncă, în condiţiile în care marii investitori n-au cerut astfel de favoruri.

„Ei ne-au înaintat o solicitare, iar noi suntem obligaţi să o supunem votului dumneavoastră. E adevărat, nu sunt primii care investesc, dar sunt primii care solicită această facilitate“, le-a spus primarul consilierilor locali. N-a fost nevoie de prea multe discuţii, la vot proiectul fiind respins fără probleme.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS