16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarcela Nanu - viaţă în versuri şi versuri pentru cântec

Marcela Nanu – viaţă în versuri şi versuri pentru cântec

Marcela Nanu

Romantică, nostalgică, dar mereu dinamică, Marcela Nanu (foto) şi-a găsit liniştea în cântec, dar şi în versuri. Atunci când a vrut să-şi liniştească mintea, dar, mai ales, sufletul a căutat popas printre cuvinte şi note muzicale.
Povestea cântecului Marcelei Nanu a început de când avea doar câţiva anişori. Artista spune că a început să cânte înainte să vorbească, iar gânguritul copilului de pe atunci s-a transformat într-o voce apreciată printre olteni, şi nu numai. „În casa noastră se asculta foarte multă muzică populară. Bunica a colaborat cu Artizanatul Tismana, cosea acele costume naţionale în serie, iar eu am foarte multe costume făcute de mâna ei. Ea se trezea foarte de dimineaţă şi când se apuca să coasă dădea drumul la radio. Când făceam eu ochi, mă trezeam în ritmurile muzicii Mariei Lătăreţu, Mariei Cornescu, Mariei Ciobanu sau Mariei Apostol“, a povestit interpreta.
Marcela Nanu a călcat pe urmele unchiului ei, rapsodul Ion Negrea, dar şi a bunicii sau a tatălui. „Muzica a fost nelipsită în familia noastră, iar eu am reuşit să o duc până la statutul în care ea reprezintă o prioritate în viaţa mea. La mine orice începe şi se termină cu cântecul“, a spus solista de muzică populară.

„N-am vrut să mă rătăcesc de cântec“

Gorjeanca a crescut la bunici, în Băleşti, judeţul Gorj şi spune că îi este tare dor de momentele din copilărie, atunci când încerca să le atragă atenţia tuturor aupra talentului său. Dacă cineva nu era atent la cântecul ei, ea le spunea „Eu cânt aici! Tu de ce vorbeşti?“. Marcela a reuşit să-şi construiască o carieră din plăcerea de a cânta. „Am urmat pas cu pas cântecul şi n-am vrut niciodată să mă rătăcesc de el. Nu mi s-a părut nimic foarte greu pentru că dorul, lacrima, bucuria, totul se poate exprima prin cântec“, a spus interpreta. Încurajările profesorilor, ale părinţilor, bunicilor sau prietenilor au ajutat-o pe Marcela Nanu să îşi dorească să ajungă mult mai sus decât alții. A trecut peste orice a împiedicat-o să-și atingă țelul și a avut mereu încredere în ea, chiar dacă de foarte multe ori a avut parte de obstacole din partea unora la care nu se aştepta. „Alături mi-au fost mereu părinţii. Am plecat la drum cu oamenii care mi-au ascultat mereu vorba prin cântec. M-au ajutat şi prietenii“, a spus Marcela.

„Tinereţe primăvară“

În primăvara acestui an, Marcela Nanu a lansat un nou album intitulat „Tinereţe primăvară“. Textele aparţin în totalitate artistei, iar în interiorul albumului Marcela a scris un text prin care mulţumeşte celor care i-au fost alături pe tot parcursul carierei sale. „Mulţumesc Bunului Dumnezeu şi dragilor mei părinţi pentru darul de a cânta şi pentru imensa lor dragoste! Numai aşa cântecul e viaţa mea şi viaţa mea e cântec“, a scris interpreta. „Acest text, acest motto îl scriu pe toate albumele mele. Vreau ca el să fie o emblemă, un timbru al meu, pentru că părinţii şi Bunul Dumnezeu mi-au luminat viaţa, cântecul şi sufletul. M-au făcut omul care sunt!“, a spus Marcela Nanu.
Dragostea interpretei pentru a scrie versuri a început de pe vremea în care Marcela mergea la şcoală. „Mi-au fost dragi cuvintele încă de când mergeam la şcoală şi scriam fabule, versuri pentru copii, dar care, de pe atunci, promiteau să se dezvolte în sufletul meu, să înflorească în gândurile mele. Mi-am urmat chemarea, ambiţia şi harul dat de Dumnezeu“, a povestit interpreta. Marcela Nanu a lansat până acum două volume de versuri, de poezie lirică, pe primul numindu-l „Împreună“, volum apărut în anul 2008 şi cel de-al doilea a apărut în anul 2010, „Până la stele“. Dragostea pentru natură, pentru oameni, nostalgia şi liniştea sufletească sunt aşternute de Marcela Nanu în aceste două volume de poezie, dar şi în cele şase albume de muzică populară. Pentru interpretă, dragostea e vers, iar versul este cântec.

Claudia Cocoș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS