18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎn căutarea magiei sărutului

În căutarea magiei sărutului

Sărutul este un gest simplu, dar plin de conotaţii, un act care dă naştere unei magii, pe care deseori încercăm s-o redescoperim.

Ne sărutăm când ne întâlnim, când ne despărţim, când iubim. Sărutul exprimă respect, compasiune şi afecţiune. Seara, când Moş Ene pe la gene coboară în odaia micuţului, sărutăm de noapte bună ochii adormiţi. Îi răsplătim cu acest gest atunci când fac năzbâtii şi se lovesc, adăugând un blând „o să treacă“.
Sărutul poate fi şi un act de pioşenie, sărutăm idoli, altare şi icoane în momente de închinare în faţa divinităţii. Ne împreunăm buzele şi pentru a pecetlui o promisiune, în faţa altarului, la fel cum sărutăm şi pentru a înşela.
Un gest plin de simboluri şi totuşi, la un moment dat, ceea ce marca începutul unei frumoase relaţii de amor se pierde în cotidian. Uităm la plecare sau la sosire să sărutăm, uităm de fiorul acela din stomac, vecin cu emoţia unui leşin. Atingerea aceea de origine nepământeană, care face ca două fiinţe să formeze un întreg, dispare. Se împuţinează pe zi ce trece, odată cu anii căsătoriei, cu grijile casnice, cu primul copil… Este înlocuit după ani petrecuţi împreună cu un sărut frăţesc, pe obraz. O anostă „pupătură“, lipsită de orice fel de senzaţie îi ia locul. Şi totuşi unde e magia de odinioară?

Reînvierea unor trăiri deosebite

Sărutarea descărcată de erotism s-a instalat, iar nevoia de a simţi acea senzaţie stranie în stomac trebuie regăsită. Acea seară când cei doi parteneri de viaţă se întâlnesc acasă şi se sărută fugar trebuie să dispară. Un sărut pasional trebuie să ia locul celui lipsit de emoţie. Filmele de dragoste sunt adesea un prim ajutor. Felul în care se sărută actorii stârneşte nostalgii, aşa că atunci ar fi momentul să daţi uitării sărutul grăbit şi să-l înlocuiţi cu unul pasional.
În plus, este necesar să vă schimbaţi optica: sărutul ar trebui considerat mai mult ca un act de natură sexuală. A săruta este ca şi atunci când dezvălui părţile vulnerabile unei persoane de încredere, ştiind sigur că secretul nu-ţi va fi trădat. Prin spontaneitate sau anticipând sărutul, puteţi să redaţi acestui act freamătul său iniţial. Apoi nu trebuie decât să vă deschideţi sufletul şi să vă lăsaţi purtată de moment, ca în anii adolescenţei.

Cum a început totul?
Unii antropologi, citaţi de site-ul eva.ro, susţin că sărutul pe buze este un produs adiacent al „premestecării“, o practică veche, ce implică transferul alimentelor moi, deja mestecate, în gura unui bebeluş. Alţii spun că sărutul şi-ar avea originile în plăcerea tactilă. Pasiunea pentru atingere este posibil să fi evoluat de la cele mai vechi uniuni sexuale ale organismelor unicelulare, care, pentru a-şi transmite nucleii ereditari, fuzionează într-un „sărut“ de fertilizare, cu toate că e unul de scurtă durată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS