26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalEuropa League | Gasperini, după cucerirea trofeului: „Un sentiment minunat“

Europa League | Gasperini, după cucerirea trofeului: „Un sentiment minunat“

Gian Piero Gasperini, antrenorul formaţiei Atalanta Bergamo, câştigătoarea Europa League după victoria din finala de la Dublin, 3-0 cu Bayer leverkusen, a caracterizat cele întâmplate drept „un sentiment minunat, o performanţă fantastică“.

„Este un sentiment minunat. Băieţii au fost incredibili, performanţa pe care au realizat-o în seara asta a fost fantastică. Nu te poţi mulţumi să te aperi într-un astfel de meci. Noi ştiam că Leverkusen este foarte puternică în atac, dar poate nu la fel de puternică când e obligată să se apere. Şi totul a decurs bine de la început. În plus, modul în care am făcut-o contează. În mod categoric am meritat să câştigăm. Câştigarea acestui trofeu poate fi considerat a fi unul dintre basmele fotbalului. Nu se rezumă totul la cifre reci. Putem crede şi în echipe cu buget mic“, a spus tehnicianul italian, care se află la Atalanta din 2016.

„Am fost mereu foarte periculoşi“

Atalanta a intrat, prin cucerirea trofeului Europa League, într-un grup de cluburi care au câştigat o cupă europeană fără a fi vreodată campioane în ţările lor. Le putem enumera pe Parma, Villarreal, West Ham United şi Real Zaragoza.

„Este, poate, apogeul ultimelor sezoane pe care le-am avut. Era deja un lucru important că am ajuns în finală şi am făcut acest lucru după ce am trecut de echipe de înalt nivel, am învins-o pe Sporting Lisabona, campioana Portugaliei. Am jucat contra lui Liverpool, când aceasta era pe primul loc în Premier League. Am jucat cu Olympique Marseille, care este o echipă foarte bună, iar în această seară (miercuri, n. red.) învins campioana Germaniei. Învingând echipe aşa de mari dă strălucire reuşitei noastre“, a subliniat Gasperini.

„Nu cred că suntem o echipă mai bună decât Liverpool sau Juventus, dar în această seară am fost mai buni. Am fost mereu foarte periculoşi, am marcat trei goluri incredibile şi am mai avut ocazii de a marca. Cred că am făcut o treabă bună“, a concluzionat tehnicianul italian.

Citeşte şi: Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS