16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Diaconu urcă în ring pe 19 iunie

Pugilistul Adrian Diaconu va trebui să-şi apere centura de campion mondial WBC la categoria semigrea în faţa canadianului Jean Pascal, într-o gală programată pe 19 iunie, la „Centre Bell“ din Montreal, anunţul fiind făcut de preşedintele FR Box, Rudel Obreja. Acesta va fi primul meci în care doi reprezentanţi ai Quebecului se vor lupta pentru o centură, dar şi primul parteneriat între cei doi mari promotori locali, Interbox şi GYM Group. Jean Pascal are 26 de ani şi până acum a câştigat 22 de meciuri, dintre care 15 prin KO şi a fost învins o singură dată de britanicul Carl Floch. De partea cealaltă, „Rechinul“ a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry. În alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte în faţa lui Glen Johnson (116-112), pe 13 aprilie, şi şi-a păstrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma să şi-l apere în faţa românului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat să boxeze cu românul şi astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC. În mass-media canadiene s-a scris ieri şi despre partida campionului mondial IBF, Lucian Bute, care ar fi trebuit să îl întâlnească pe Allan Green tot în luna iunie. Acest meci ar putea fi amânat pentru luna iulie.

 

Daniel Brata, bronz la CE de la Tbilisi

Judoka Daniel Brata a adus cea de-a doua medalie de bronz delegaţiei României la Campionatele Europene de Judo de la Tbilisi, după ce a reuşit să ajungă până în semifinalele concursului la categoria 100 kg. Victoria a revenit rusului Tagir Haibulaev, care l-a învins în finală, prin yuko, pe olandezul Henk Grol. Graţie celor două medalii de bronz cucerite de Daniel Brata şi de campioana olimpică Alina Dumitru, în concursul feminin la categoria 48 kg, România a ocupat locul 16, la egalitate cu Belgia, în clasamentul pe medalii la Europenele din capitala Georgiei. Primele locuri au fost ocupate de Rusia – 8 medalii (cinci de aur, una de argint şi două de bronz), urmată de Franţa – 4 (2-0-2) şi Ucraina 3 (1-2-0).

 

Button, cel mai bun în Bahrein

Pilotul echipei Brawn GP, Jenson Button, şi-a adjudecat duminică Marele Premiu al statului Bahrein, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Britanicul, înregistrat cu timpul de 1h31:48.182, a fost urmat de germanul Sebastian Vettel (Red Bull; +7.187) şi de italianul Jarno Trulli (Toyota; +9.170), pe locul patru clasându-se Lewis Hamilton (+22.096).

„A fost o cursă grozavă şi sunt foarte bucuros că am văzut steagul în pătrăţele fără Safety Car în faţa mea sau fără lumini roşii. E uluitor că am reuşit cea de-a treia victorie din acest sezon şi vom merge în Europa cu un avantaj bun la general. A fost un weekend dificil pentru echipă, iar asta face şi mai dulce victoria“, a spus Button, la finalul cursei. Jenson Button este lider în clasamentul general al piloţilor, cu 31 de puncte, pe locul secund fiind Rubens Barrichello (19), iar pe trei Sebastian Vettel (18), „tabloul“ fiind completat de Jarno Trulli (14.5), Timo Glock (12), Mark Webber (9.5), Lewis Hamilton (9), Fernando Alonso (5), Heikki Kovalainen (4), Nick Heidfeld (4), Nico Rosberg (3.5), Sebastien Buemi (3), Kimi Raikkonen (3), Sebastien Bourdais (1). Clasamentul general al constructorilor este următorul: 1. Brawn GP – 50 de puncte; 2. Red Bull – 27.5; 3. Toyota – 26.5; 4. McLaren-Mercedes – 13; 5. Renault – 5; 6. Toro Rosso – 4; 7. BMW Sauber – 4; 8. Williams – 3.5; 9. Ferrari – 3; 10. Force India – 0.

 

Loeb, fără rival în WRC

Pilotul Sebastien Loeb a câştigat Raliul Argentinei, obţinând astfel a cincea victorie consecutivă în etapa din America de Sud. Cvintuplul campion mondial s-a aflat în vârful dublei Citroen Total, încheind cele trei zile de acţiune la 1 minut şi 13.1 secunde în faţa coechipierului său, Dani Sordo, pe trei terminând Henning Solberg (+04 min 04.1 sec). Această victorie este a 52-a din cariera plină de recorduri a lui Loeb, a cincea din cinci etape din acest sezon şi îl pune pe pilotul francez la şefia clasamentului din acest an, cu un total de 50 de puncte, fiind urmat de spaniolul Dani Sordo, cu un total de 31 de puncte, cu unul mai mult decât Mikko Hirvonen, aflat pe trei. La PWRC s-a impus Nasser Al Attiyah, urmat de Marcos Ligato şi Toshi Arai, iar la JWRC podiumul a fost format din Michal Kosciuszko, Aaron Burkart, respectiv Alessandro Bettega.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS