26.7 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024

Scurte stiri

Opere de artă create cu lumina lanternelor
Un artist din Ţara Galilor a schimbat pensulele şi acuarelele cu lanterne pentru a crea opere de artă făcute din lumină. După cum informează site-ul zigonet.com, Michael Bosanko este printre puţinii artişti care creează desene graffiti luminoase, cu ajutorul a cinci lanterne de culori diferite şi al unui aparat de fotografiat, care este reglat pentru a menţine o expunere îndelungată. Galezul a avut nevoie de cinci ani pentru a-şi perfecţiona arta. El foloseşte drept decor spaţii urbane sau peisaje rurale fotografiate noaptea, pentru a crea imagini deosebite, uimitoare. „Folosesc lanternele exact ca pe nişte pensule. Timpul de expunere al aparatului de fotografiat este setat pentru diverse perioade cuprinse între zece secunde şi o oră, după care las tehnica să exprime ceea ce mi-am închipuit eu. Multe persoane m-au întrebat dacă folosesc vreun software de editare foto, dar le răspund tuturor că operele mele sunt desenate pe cerul nopţii doar cu o lanternă şi un aparat de fotografiat“, a explicat artistul.

A distrus restaurantul în care lucra, doar ca să fie concediat
Un bărbat care lucra la un restaurant din Wisconsin a fost acuzat că a distrus localul într-o încercare de a fi concediat, pentru a putea beneficia de ajutorul de şomaj. După cum informează Yahoo!News, bărbatul, de 35 de ani, a venit dimineaţa la serviciu, la restaurantul Qdoba, şi a început să arunce pe jos toate prăjiturile aflate în vitrina frigorifică. Apoi, omul a intrat în bucătărie şi a dat cu cratiţe şi tigăi în toate părţile, după care a mers în magazie şi a vărsat pe jos tot stocul de sos picant. În urma anchetei făcute, poliţiştii sosiţi la faţa locului au ajuns la concluzia că bărbatul a ţinut cu tot dinadinsul să fie dat afară, pentru că, dacă şi-ar fi dat demisia, nu ar mai fi beneficiat de ajutorul de şomaj.

Pisică amatoare să facă duş
Aşa cum ştim cu toţii, pisicile se feresc de apă ca necuratul de tămâie, dar în Marea Britanie există o pisică persană a cărei pasiune este să facă duş. Potrivit site-ului zigonet.com, felina nu are nici o problemă dacă i se udă blana, dimpotrivă, ar putea să stea în duş ore în şir. Proprietarul pisicii, Phil Gardner, a rămas surprins când a văzut că animalul său de companie adoră apa. Primul contact al pisicii cu apa a avut loc în urma unei vizite la veterinar, când doctorul i-a recomandat stăpânului să spele felina, pentru că avea blana foarte încurcată. Pregătit sufleteşte să fie zgâriat, bărbatul a constatat cu uimire că pisica a fost extrem de „cooperantă“, ba chiar nu mai voia să iasă din cadă. „Adoră să stea sub jetul de apă caldă şi de fiecare dată când dau drumul la duş parcă îi sclipesc ochii. Ar sta tot timpul în baie. Acum sunt obligat să închid uşa de fiecare dată când fac duş, să fiu sigur că nu sare în cadă cu mine“, a povestit Phil Gardner.

Un numismat rus a adunat cinci milioane de monede
Un rus pasionat de monede a colecţionat cinci milioane de copeici (a suta parte dintr-o rublă), pe care le va folosi pentru a construi o statuie uriaşă. După cum informează site-ul zigonet.com, rusul Yuri Babin şi-a descoperit pasiunea pentru monede pe când se afla în  Statele Unite. Văzând pe jos o mulţime de cenţi lăsaţi în plata Domnului, omul a început să adune monedele şi, ajuns înapoi în ţara sa natală, a continuat să colecţioneze centime. În prezent, Babin deţine cinci milioane de copeici, care aproape că i-au umplut apartamentul. În ciuda crizei financiare mondiale, dedicatul numismat refuză să folosească toţi aceşti bani, care reprezintă echivalentul sumei de 1.120 de euro. Bărbatul a decis să ridice o statuie cu diametrul de zece metri, care să reprezinte un fel de omagiu adus copeicilor. Monumentul va avea forma unei astfel de monede puse pe un piedestal şi va fi înconjurat de blazoane ruse şi sovietice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS