15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCăsătorii la minut

Căsătorii la minut


În timp ce, pentru multe cupluri, cel de-al şaptelea an de mariaj este „de cumpănă“, marcat de multe crize, multe vedete din showbizz nu ajung nici măcar să aniverseze un an de căsnicie.

Tradiţionala sintagmă „până ce moartea vă va despărţi“ pare să îşi fi pierdut mult din semnificaţie dacă este să ţinem cont de tot mai frecventele cazuri de căsătorii, deseori celebrate într-un cadru de vis, în care după scurtă vreme fiecare merge pe drumul lui din cauza unor diferenţe „ireconciliabile“. Cel mai recent exemplu este cel al lui Eddie Murphy, care, după doar două săptămâni de la căsătorie, a decis să îi „dea papucii“ frumoasei producătoare Tracey Edmonds, cu care se căsătoriese pe 1 ianuarie pe plaja unei insule particulare din Polinezia franceză. Pentru ca mariajul să fie legal, cei doi ar fi trebuit să organizeze o ceremonie pe teritoriul Statelor Unite. Aceasta nu a mai avut însă loc, pentru că proaspeţii însurăţei au decis să rămână doar prieteni. Deşi pare incredibil, cele 14 zile de căsătorie nu reprezintă un record, pentru că la Hollywood există cupluri care s-au descurcat şi „mai bine“. Cotidianul britanic Independent a dat publicităţii o listă cu cele mai scurte mariaje din istorie.

 

Nunţi-fulger

 

Recordul în materie de căsătorii destrămate îi aparţine actriţei maghiare Zsa Zsa Gabor, unul dintre mariajele ei luând sfârşit după doar 24 de ore. Obişnuită să îşi schimbe soţii „ca pe şosete“, Zsa Zsa a fost căsătorită de nouă ori, în şapte cazuri divorţând, iar în altul mariajul fiind anulat. Mai mult chiar, la un moment dat, vedeta s-a pomenit bigamă. S-a întâmplat în 1982, când s-a căsătorit cu soţul numărul opt, actorul mexican Felipe de Alba, la bordul unei nave, căpitanul fiind cel care a oficiat mariajul. Din păcate pentru ea, divorţul de soţul numărul şapte, Michael O’Hara, nu fusese încă înregistrat, iar Zsa Zsa a trebuit să anuleze noua căsătorie chiar a doua zi.

Vedeta maghiară este urmată de altă „vitezomană de profesie“, prinţesa decăzută a muzicii pop, Britney Spears, care după câteva pahare în plus, pe 2 ianuarie 2004, s-a pomenit doamna Jason Alexander. După ce s-a trezit din beţie, solista şi-a dat seama de eroare şi, după 55 de ore de la oficierea căsătoriei în Little White Wedding Chapel din Las Vegas, căsătoria a fost anulată, nu înainte ca Britney să îşi plătească bine fostul soţ.

Cea de-a treia poziţie pe podium este ocupată de frumoasa Michelle Phillips, care, în 1970, după divorţul de John Phillips, liderul legendarilor „Mamas and Papas“, a început o relaţie cu actorul Dennis Hopper. Pe 31 octombrie în acelaşi an, cei doi amorezi şi-au jurat iubire eternă în Taos, New Mexico. Doar opt zile mai târziu, Michelle a introdus actele de divorţ la Los Angeles, ea declarând că Hopper o trata într-un mod „insuportabil“, fără a oferi alte detalii. Cam de aceeaşi soartă a avut parte şi cunoscuta solistă Cher, care, după ce a decis să divorţeze de Sonny Bono după zece ani de căsătorie, sătulă fiind de escapadele acestuia, în 1975 s-a căsătorit cu alcoolicul Gregg Allman, de la Allman Brother Band. Potrivit jurnalelor vremii, Cher a plâns neîntrerupt după ceremonie şi, zece zile mai târziu, cu toate că era însărcinată, a divorţat. Naşterea lui Elijah Blue Allman a făcut-o pe Cher să revină la sentimente mai bune şi să îi acorde lui Gregg a doua şansă, însă nu pentru mult timp, în 1977 despărţindu-se defintiv.

 

Divorţuri a la Hollywood

 

Pe locul cinci regăsim mariajul dintre Ethel Merman, cântăreaţă şi actriţă la Broadway, şi colegul său Ernest Borgnine, care s-au căsătorit în iunie 1964. Pentru mireasă era cea de-a patra căsătorie, care însă, după doar o lună, a devenit istorie. În autobiografia lui Merman, capitolului „My marriage to Ernest Borgnine“ („Căsătoria mea cu Ernest Borgnine“) îi este dedicată doar o pagină, mai mult decât „aerisită“. Revenind în zilele noastre, o regăsim în clasament pe Drew Barrymore, copilul-minune al Hollywoodului şi clientă fidelă a ziarelor de scandal şi a clinicilor de dezintoxicare. În 1994, pe când avea doar 19 ani, pentru a-şi sărbători cum se cuvine revenirea după o nouă perioadă petrecută la dezintoxicare, Drew a făcut cam de toate, de la a poza pentru un pictorial sexy pentru Playboy şi până la a-şi arăta sânii în timpul emisiunii David Letterman Show. Însă, nici aceste aventuri nu au fost suficiente, iar pe 20 martie, la ora cinci dimineaţa, a decis să îi jure iubire eternă barmanului galez Jeremy Thomas, pe care l-a părăsit însă pe 28 aprilie. Nici cea de-a doua încercare de a deveni o doamnă, de data aceasta cu actorul canadian Tom Green, nu s-a bucurat de mai mult succes, mariajul durând de pe 7 iulie 2001 până în luna decembrie a aceluiaşi an.

Când, în mai 2005, pe Insula St. John, Renee Zellweger s-a căsătorit cu solistul country Kenny Chesney, pe care îl cunoscuse în luna ianuarie la un concert în beneficiul victimelor valului ucigaş tsunami, toate domnişoarele „Bridget Jones“ din lume au exultat: bărbatul ideal chiar există. Patru luni mai târziu, în septembrie, a urmat duşul rece: frumoasa Renee a cerut anularea căsătoriei, definindu-şi soţul un „impostor“.

Cea din urmă căsătorie-fulger citată de jurnaliştii de la Independent este cea dintre seducătorul Rodolfo Valentino şi actriţa Jean Acker. Deşi pe hârtie acest mariaj a durat trei ani, în realitate lucururile au stat cu totul altfel. Acker era lesbiană, iar căsătoria nu a fost niciodată consumată, luând sfârşit la doar şase ore de la fatidicul „Da“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS