25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Formulă chimică greşită pe timbru aniversar

Reprezentanţilor Poştei americane le-a scăpat o greşeală penibilă care le va păta serios imaginea. După cum informează Krone.at, pe un timbru aniversar lansat în onoarea chimistei americane Gerty Cori, formula tipărită este greşită. Timbrul în valoare de 41 de cenţi urmează să fie lansat dincolo de Ocean pe 6 martie. Alături de portretul lui Cori, pe timbru a fost tipărită şi structura chimică a esterului Cori, un derivat ce poartă numele de glucoz-1-fosfat. Una dintre linii este aşezată fals, după cum au atras atenţia specialiştii. Gerty Cori a fost cea de-a treia femeie din lume şi prima din Statele Unite laureată a premiului Nobel pentru medicină şi fiziologie, datorită studiilor sale cu privire la mecanismul biosintezei glicogenului.

La aruncat de miri

În timp ce unii aruncă bulgări de zăpadă, alţii se distrează aruncând cu miri. Locuitorii unui orăşel din provincia japoneză Niigata au respectat şi în acest an tradiţia seculară care îi are ca protagonişti pe proaspeţii însurăţei. Aceştia sunt aruncaţi de pe o stâncă de cinci metri într-un morman de zăpadă. Se spune că aruncarea mirilor în zăpadă, numită de localnici „mukonage“ şi care se repetă an de an în Matsunoyama, le aduce noroc în căsătorie proaspeţilor însurăţei. Tradiţia are o istorie de 300 de ani şi atrage tot mai mulţi privitori.

 

Cel mai prost hotel din
Marea Britanie

Cel mai prost hotel posibil din Marea Britanie se numeşte Nanford Guest şi se află la Oxford. Aceasta este părerea vizitatorilor site-ului TripAdvisor, unde internauţii schimbă impresii despre locurile văzute. „Să nu vă treacă prin cap să dormiţi în gaura aia infernală“, atrage atenţia un vizitator, în timp ce altul spune: „Nu luaţi micul dejun la Nanford, pentru că ar putea fi ultima dumneavoastră masă“. Răspunsul proprietarului la aceste critici a fost scurt şi la obiect: „O noapte de cazare la noi costă 20 de lire. Dacă vor lux, să se ducă în altă parte“.

Mihai Trăistariu se lansează în Anglia

Dacă săptămâna trecută piesele „Tornero“ şi „Dimmi si o no“ ale lui Mihai Trăistariu au intrat în forţă în topurile spaniole, iată că în aceste zile acestea au reuşit să facă furori în Marea Britanie.

O casă de discuri britanică a luat legătura cu casa de discuri Roton din România şi a semnat un contract pentru promovarea lui Mihai în Anglia şi în Irlanda. Piaţa muzicală din Anglia e în prezent cea mai dificilă din Europa, alături de Germania. Practic, dacă o melodie prinde într-una din aceste două ţări… ea ajunge un hit în toată Europa în numai câteva săptămâni. Producătorii din Anglia au venit în România special pentru Mihai şi s-au întâlnit cu reprezentanţii artistului de la Roton. La întâlnire a fost prezent, bineînţeles, şi Mihai. Producătorii străini au venit cu un întreg dosar în care au schiţat planul de bătăie pentru promovarea lui Mihai în Anglia şi în Irlanda.

Cântăreţul va avea de făcut câteva drumuri la Londra, unde va sta câte o săptămână pentru cursuri de: coregrafie, dicţia limbii engleze (pentru interviuri), va lua câteva cursuri de styling şi va începe încetul cu încetul să se infiltreze pe piaţa engleză. I se va pregăti un spectacol mare de lansare oficială în Londra, unde vor veni artişti britanici şi oameni din mass-media. Mihai Trăistariu va pătrunde pe piaţa engleză tot cu melodia care l-a consacrat internaţional – „Tornero“ – şi vor urma „Dimmi si o no“ şi noul său album, intitulat „Love is…“, care se lansează în România într-o lună, dar şi în alte 14 ţări.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS