15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinInamicii tenului în sezonul rece

Inamicii tenului în sezonul rece

În sezonul rece, duşmanii tenului se multiplică şi sunt mult mai agresivi. Dacă vreţi să luptaţi cu succes împotriva lor, cea mai bună soluţie este să-i identificaţi.

Frigul este unul dintre inamicii tenului. Când sunt temperaturi scăzute, vasele de sânge îşi micşorează dimensiunile şi oferă o mai mică oxigenare a ţesuturilor. Dacă se trece la un ambient mai cald, acestea se dilată brusc, ceea ce determină o slăbire a lor. Din cauza acestor variaţii de temperatură, tenul se înroşeşte şi se formează aşa-numitele „pânze de vene“. Pentru a ajuta circulaţia sângelui, este nevoie de produse specifice, care conţin vitamine şi ceramide. De asemenea, este nevoie şi de produse ce conţin flavonizi, care întăresc capilarele. Pentru a evita apariţia unor astfel de probleme, în momentul în care treceţi de la frig la cald, puneţi mâinile pe faţă aproximativ 30 de secunde. În acest fel, veţi reduce dezechilibrul termic şi veţi preveni înroşirea şi dilatarea excesivă a vaselor de sânge.

 

Caloriferele

 

Căldura artificială din spaţiile închise determină evaporarea apei din ţesuturile cutanate. Pielea capătă astfel un aspect uscat. În aceste situaţii, este nevoie de o cremă care să menţină pentru mai mult timp hidratarea ţesuturilor, o cremă pe bază de acid larulonic, care are capacitatea de a „lega“ moleculele de apă între ele şi de a crea astfel o preţioasă rezervă. Hidratarea pielii provine, de asemenea, şi din interior, astfel că nu uitaţi să beţi între opt şi zece pahare de apă pe zi, chiar dacă nu vă este sete. Folosiţi, în special în timpul nopţii, un umidificator. Când umiditatea scade foarte mult, pielea şi întregul organism resimt acest lucru. Pentru a elimina senzaţia neplăcută de piele uscată, încercaţi o cremă hidratantă, pe bază de fermenţi lactici.

 

Stresul

 

Iarna poate fi considerată o adevărată sursă de stres. Motivul îl reprezintă scăderea numărului de ore de lumină, care poate provoca o stare de nelinişte, de agitaţie permanentă şi de insomnie. Tenul va părea obosit. Pentru a rezolva această problemă, este suficient să alegeţi produsul cosmetic potrivit. Nu folosiţi o cremă excesiv de grasă. Din cauza frigului, aceasta tinde să devină mai compactă şi poate împiedica transpiraţia, provocând umflături în zona pleoapelor. Este indicat să folosiţi seruri fluide, care hrănesc pielea fără a o îngreuna. Pentru a proteja pleoapele este ideal să folosiţi un fard cremă în locul celor sub formă de pulbere.

 

Ceaţa

 

Umiditatea face bine pielii. Potrivit mai multor studii, femeile care locuiesc în zonele unde este ceaţă au pielea mai hidratată decât cele care locuiesc în alte părţi. Ceaţa este mană cerească pentru piele, asta numai în cazurile în care nu este contaminată de smog, aşa cum se întâmplă în marile oraşe. Pentru a elimina impurităţile de pe faţă, puneţi într-un vas un litru de apă fiartă şi aşezaţi-vă cu capul deasupra lui, având grijă să vă acoperiţi cu un prosop. Staţi deasupra vaporilor aproximativ zece minute.

 

Electromagnetismul

 

Iarna se petrece mai mult timp în casă, privind la televizor sau ascultând la radio. Aceste aparate, la fel ca şi calculatorul sau celularul, produc unde electromagnetice, care, potrivit rezultatelor unor studii recente, fac rău pielii. Celulele pielii reacţionează la acest tip de poluare, crescând producerea de radicali liberi şi încetinind ciclul lor reproductiv. În cazul în care petreceţi mult timp în faţa televizorului sau a calculatorului, nu ezitaţi să folosiţi produse cu vitamine antioxidante precum C sau E.

 

Poluarea

 

Smogul este duşmanul numărul unu nu numai pentru plămâni, ci şi pentru piele. Praful care însoţeşte smogul se infiltrează lent în piele şi face ca aceasta să fie mai greu de oxigenat. Pielea se usucă şi devine mai vulnerabilă deoarece prezintă numeroase microfisuri prin care pătrunde praful. Aşa apar o serie de alte probleme precum hipersensibilitatea sau reacţiile alergice. Pentru a vă apăra, când ieşiţi din casă, folosiţi, pe lângă cremă, şi fond de ten. Acesta creează un adevărat scut pentru piele, protejând-o de poluare.

 

Vântul

 

Frigul şi, mai ales, vântul cauzează crăparea buzelor. Folosirea rujului sau a strugurelului reprezintă o adevărată protecţie pentru buze. Utilizaţi un ruj bogat în uleiuri, pe care să-l aplicaţi de cel puţin două ori pe zi. În plus, este nevoie de o cremă care să conţină vitamina E şi care trebuie aplicată seara, înainte de culcare.

 

Razele ultraviolete

 

Soarele este dăunător şi iarna deoarece, chiar dacă este diminuată cantitatea de raze ultraviolete B care vara ne încălzesc şi ne bronzează, nu se diminuează şi cantitatea de raze ultraviolete A, care reprezintă, de altfel, principalul duşman al pielii. Aceste raze pătrund în straturile profunde ale pielii şi provoacă îmbătrânirea precoce a celulelor. De aceea, crema de zi trebuie să conţină şi iarna un filtru pentru razele ultraviolete, cu un factor de protecţie în nici un caz mai mic de zece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS